Business Hi-Tech

Qubiz, un start-up din 2008 cu birouri în Oradea şi Cluj merge spre 150 de angajaţi

Compania este specializată în nearshore outsourcing (servicii pentru ţările relative apropiate, dar nu şi pentru piaţa internă) în domeniul dezvoltării de software şi de soluţii IT pentru piaţa vest-europeană.

Compania este specializată în nearshore outsourcing (servicii pentru ţările relative apropiate, dar nu şi pentru piaţa internă) în domeniul dezvoltării de software şi de soluţii IT pentru piaţa vest-europeană.

Autor: Ioana Matei

22.03.2017, 00:05 2507
Compania românească de IT Qubiz, fondată în 2008 în Oradea, cu birouri în Oradea şi Cluj-Napoca unde lucrează 125 de angajaţi, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 5,5 mil. euro, faţă de 4,7 mil. euro anul trecut, în timp ce numărul de salariaţi creşte spre 150. „Acum ne confruntăm cu altfel de probleme, ca de exemplu găsirea de colegi noi care să ni se alăture. E mare bătaie pe programatori şi oameni talentaţi pe IT în ultimii ani. O altă provocare este să ne păstrăm cultura organizaţională pe măsură ce echipa creşte“, a spus Marcel Anghel, acţionarul companiei care îşi aminteşte că în urmă cu zece ani înfiinţarea companiei s-a suprapus cu un context economic dificil, când a fost nevoit să investească „încontinuu fără să avem un flux de proiecte su­ficient de mare încât să fim profitabili.”
 
Anghel a construit mai multe com­pa­nii de software în Cluj, care au evo­lu­at în câţiva ani la câteva sute de an­gajaţi.
 
Marcel Anghel povesteşte că s-a aflat printre primii antreprenori locali care şi-au dezvoltat un business în acest domeniu, în 1991. „Pe atunci practic nu existau companii private de IT. Aşa că am decis să-mi deschid propria firmă. De fapt, am deschis prima firmă de IT din Cluj, şi poate chiar şi din ţară“, îşi aminteşte el referindu-se la firma de software educaţional (Okko Soft) pe care a înfiinţat-o atunci. În 1993 a devenit manager al companiei de software cu capital olandez Nethrim  (în prezent Yonder, parte a grupului olandez Total Specific Solutions), pe care a condus-o până în 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO