Business Hi-Tech

RAD a vandut retelistica de 2,6 milioane de dolari anul trecut

27.01.2005, 00:00 89

Vanzarile in Romania ale companiei israeliene RAD Data Communications au atins, anul trecut, 2,6 milioane de dolari (2,1 milioane de euro la cursul mediu din 2004), din care circa 80% au fost realizate prin firma Industrial Computer Group (ICG), a declarat Adrian Stanescu, director de marketing al ICG.
"Vanzarile noastre de solutii RAD, in valoare de 2 milioane de dolari (1,6 milioane de euro), reprezinta cam 34% din cifra de afaceri a companiei israeliene in Europa Centrala si de Est", a spus Stanescu.
RAD Data Communications face parte din grupul RAD, producator de solutii de acces si interconectare pentru retele digitale.
ICG, furnizor de echipamente, servicii si solutii pentru comunicatii de date, voce si video, estimeaza ca cifra sa de afaceri a inregistrat, anul trecut, o crestere de circa 40%, a declarat oficialul firmei ICG.
In 2003, cifra de afaceri anuntata de conducerea companiei a fost de 7,5 milioane de dolari (6,6 milioane de euro la cursul mediu din 2003), iar obiectivul pentru anul 2004 a fost de 10 milioane de dolari (8 milioane de euro).
Firma romaneasca distribuie in Romania produsele a sase din cele 15 firme care fac parte din grupul RAD.
"Cele mai vandute solutii RAD sunt cele care asigura accesul la bucla locala - local loop (n.r. - legatura intre o retea si utilizatorii finali de servicii)", a precizat Stanescu.
La nivel mondial, RAD Data Communications a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 2% in 2004, pana la 135 milioane de dolari (108 milioane de euro).
"Europa este principala destinatie a produselor RAD, respectiv 46%, iar Romania este, pentru noi, piata numarul unu in Europa Centrala si de Est", a adaugat Ilan Seidner, director de marketing in cadrul RAD Data Communications.
In Romania, produsele companiei israeliene mai sunt distribuite de firma Omnilogic.
In portofoliul de clienti al RAD se numara, la nivel mondial, Boeing, JP Morgan, Deutsche Telecom, Vodafone, Orange, Hutchinson iar in Romania - RomTelecom, MobiFon, RDS.Net, Metrorex, CFR, Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO