Business Hi-Tech

Radosław Kędzia, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est şi ţările nordice, Huawei: Europa este o a doua casă pentru Huawei. În 2019 am susţinut peste 220.000 de locuri de muncă şi am contribuit cu peste 16 mld. euro la formarea PIB-ului de pe continent

Articol cu conţinut publicitar

Radosław Kędzia, Vice President, CEE & Nordics Region, Huawei: Ar fi recomandat astfel ca proiectele de lege privind securitatea cibernetică să includă condiţii tehnice clare privind securitatea reţelelor, nu elemente geopolitice

Radosław Kędzia, Vice President, CEE & Nordics Region, Huawei: Ar fi recomandat astfel ca proiectele de lege privind securitatea cibernetică să includă condiţii tehnice clare privind securitatea reţelelor, nu elemente geopolitice

09.11.2020, 17:31 176

Compania Huawei din China, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de comunicaţii dar şi de smartphone-uri, tablete şi alte gadgeturi hi-tech, a avut în anul 2019 o contribuţie de peste 16 miliarde de euro la formarea produsului intern brut din Europa şi a susţinut, direct şi indirect, un număr de peste 220.000 de locuri de muncă de pe continent, conform unui studiu realizat de Oxford Economics ale cărui concluzii au fost prezentate în cadrul evenimentului Huawei Innovation Day, care a fost organizat în Polonia.

“Europa este o a doua casă pentru Huawei. Din cei 194.000 de angajaţi ai companiei la nivel global peste 15.000 sunt în Europa. Avem două sedii regionale de coordonare a operaţiunilor şi două centre de livrare în Ungaria. De asemenea avem 23 de centre de şi dezvoltare în 14 locaţii europene, cu peste 2.400 de angajaţi. Am aplicat pentru 3.524 de brevete de invenţii, plasându-ne astfel pe locul 1 în Uniunea Europeană. Operăm şi 4 centre de securitate cibernetică în Europa, precum şi 20 de centre de inovaţie”, a declarat în cadrul unei mese rotunde cu media din regiune Radosław Kędzia, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est şi ţările nordice, Huawei.

Kędzia a prezentat în acest conext şi principalele rezultate ale unui raport realizat de Oxford Economics, document care a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuţiile companiei la PIB-ul european, locurile de muncă şi taxele plătite.

“În 2019, operaţiunile Huawei au generat o contribuţie directă şi indirectă de 16,4 miliarde de euro la PIB-ul european în 2019. Veniturile generate pentru autorităţile fiscale s-au ridicat la 6,6 miliarde de euro, dintre care suma achitată de Huawei a fost de 1,6 miliarde de euro. Numărul de locuri de muncă susţinute de Huawei direct şi indirect a fost de 224.300”, a precizat Radosław Kędzia, Vice President, CEE & Nordics Region, Huawei.

Solicitat de jurnalişti să ofere detalii despre evoluţia businessului în regiune dar şi despre investiţiile Huawei şi evoluţia numărului de angajaţi, Radosław Kędzia a precizat că acestea au avut o tendinţă încurajatoare. “Suntem destul de mulţumiţi cu evoluţia businessului în acest an în regiunea noastră şi în Europa, putem observa un progres. Cred că este prea devreme să anunţăm vreun rezultat pentru că, odată, anul nu s-a încheiat, iar în al doilea rând rezultatele sunt anunţate după ce sunt auditate de KPMG. Sunt însă disponibile datele pentru primele trei trimestre şi consider că acestea sunt încurajatoare. În al doilea rând, din punct de vedere a investiţiilor, ne-am continuat investiţiile în Europa, în special în ţările în care mediul de business şi perspectivele privind viitorul sunt favorabile sau, să spunem, predictibile. Am deschis un nou centru de cercetare & dezvoltare în Ungaria, spre exemplu, şi sperăm să continuăm şi în alte ţări pentru a contribui împreună la creşterea economiei. Am continuat să facem angajări, acestea fiind realizate pe baza cerinţelor de business. Primul mesaj este acela că nu am făcut concedieri şi nici nu avem de gând să o facem. În anumite arii am crescut numărul de angajaţi şi sperăm să creştem mai mult pentru a putea angaja şi mai mulţi oameni”, a spus reprezentantul Huawei.

Întrebat cum a evoluat businessul companiei pe segmentul tehnologiei 5G, Radosław Kędzia a precizat că Huawei a înregistrat progrese. “Înregistrăm progrese pe acest segment, îi susţinem pe clienţii noştri. Noi doar le oferim echipamentele, nu construim reţelele efectiv, după cum cunoaşteţi. Numărul de contracte pentru livrarea de tehnologie 5G este confidenţial, respectăm confidenţialitatea impusă de clienţi prin contractele semnate cu  aceştia”.

Solicitat să comenteze proiectele de lege privind securitatea cibernetică a reţelelor de telecomunicaţii lansate în dezbatere în diferite ţări de regiune, Radosław Kędzia a subliniat importanţa ca discuţiile să fie axate pe termeni tehnici, nu pe subiecte care ţin de politică. “Toate naţiunile au nevoie de legislaţie pentru securitatea cibernetică, şi toate companiile, organizaţiile ar trebui să fie atente la aceste aspecte. Dar legislaţia trebuie să includă detalii şi aspecte tehnice. Statisticile arată că peste 90% dintre incidentele care au legătură cu datele personale sunt provocate de utilizatori, nu de furnizorii de echipamente sau de produsele acestora. Ar fi recomandat astfel ca proiectele de lege privind securitatea cibernetică să includă condiţii tehnice clare privind securitatea reţelelor, nu elemente geopolitice”.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO