Business Hi-Tech

Radu Georgescu a vândut şi platforma de plăţi cu moneda virtuală Bitcoin

Radu Georgescu

Radu Georgescu

Autor: Adrian Seceleanu

17.08.2015, 00:05 1132

Compania daneză Coinify ApS a achiziţionat platforma Coinzone, care le permite comercianţilor să accepte plaţi prin moneda virtuală Bitcoin şi care îl avea printre cofondatori şi pe românul Radu Georgescu, marcând astfel un nou exit la nivel internaţional pentru antreprenorul român.

„Coinify va prelua operaţiunile Coinzone, un furnizor de top de plăţi prin Bitcoin. Coinzone ne va aduce clienţi şi o echipă de dezvoltare, iar în urma acestui parteneriat vor apărea opor­tunităţi de a atrage noi clienţi pe ambele platforme. Prin achiziţia Coin­zone, Coinify îşi consolidează poziţia de platformă de monede digitale nu­mă­rul unu în Eu­ropa“, conform unui anunţ al companiei daneze.

Niciuna dintre firme nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Radu Georgescu, proprietarul fondului de investiţii Gecad, a anunţat în luna mai 2014 că a devenit ac­ţio­nar şi preşedinte al board­ului pentru Coin­zone, un start-up cu sediul central în Menlo Park - oraşul din SUA unde are sediul central şi reţeaua socială Face­book - care îşi pro­pune să lanseze o platformă de plată globală pen­tru mai multe monede virtuale, printre care şi Bitcoin.

Unul dintre cofondatorii Coinzone, care şi-a asumat şi funcţia de CEO, este Manuel Heilmann - un manager cu o experienţă de 13 ani în comerţul electronic. Interesant este că înainte de a deveni parteneri la Coinzone Geor­gescu şi Heilmann au fost competitori pe piaţa globală de soluţii de distribuţie electronică de software: românul ca proprietar al Avangate, iar Heilmann ca vicepreşedinte al liderului pieţei, firma americană Digital River.

Ulterior compania s-a extins în Europa şi a câştigat clienţi şi pe piaţa locală, printre care se numără floridelux.ro sau f64.ro, spre exemplu.

În martie 2015 Radu Georgescu spunea despre Coinzone că este „foarte probabil cea mai avansată şi bine finanţată companie din Europa din acest segment de business. Există multe companii în SUA în zona de Bitcoin, sunt 5-7 companii imense, mult mai mari decât Coinzone în SUA, dar ele sunt focalizate pe SUA. Europa începe acum, iar Coinzone este deja cea mai avansată din Europa”.

Radu Georgescu a făcut prima sa tranzacţie din IT în anul 2003, când a vândut un antivirus gigantului american Micro­soft. De atunci, Georgescu a mai reuşit câteva exituri din firme pornite de la zero - printre care procesatorul de plăţi GeCad ePayment către grupul Naspers sau furnizorul de soluţii pentru distribuţia electronică de software Avangate către fondul american Fran­cisco Part­ners.

 

Ce companii Hi-Tech mai deţine Gecad

Vector Watch - proiectul unui ceas inte­li­gent fondat de Andrei Pitiş

Gecad Net - un furnizor de soluţii în cloud

Doggy&Co - un magazin online cu produse pentru câini în Marea Britanie

Gluru - o aplicaţie pentru mobile care integrează toate fişierele deţinute de un utilizator în diferite medii de stocare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO