• Leu / EUR4.9474
  • Leu / GBP5.8404
  • Leu / USD4.7141
Business Hi-Tech

Radu Georgescu, Gecad: Fiţi cu ochii pe proiectul ceasului inteligent Vector Watch

Radu Georgescu, Gecad: Fiţi cu ochii pe proiectul ceasului inteligent Vector Watch

Radu Georgescu: Vector Watch nu exista acum nouă luni, dar este o companie care se mişcă extraordinar de repede şi care a făcut multe lucruri spectaculoase pe tăcute. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Adrian Seceleanu

18.03.2015, 00:08 4881

Antreprenorul în serie Radu Georgescu spune că incubatoarele de IT au ajuns să „duduie“ după ce în urmă cu zece ani el nu găsea tineri antreprenori. Ambiţia fondatorului Gecad este acum să intre în piaţa ceasurilor inteligente.

Echipa de români care a lansat anul trecut proiectul Vector Watch al unui ceas inteligent, a înregistrat progrese „spectaculoase“ şi are şanse să dea lovitura la nivel global în con­diţiile în care piaţa de accesorii purtabile „smart“ va creşte puternic în următorii ani.

„Vector Watch nu exista acum 9 luni, dar este o companie care se mişcă extraordinar de repede, şi care a făcut multe lucruri spectaculoase, pe tăcute. Este o companie pe care merită să stai cu ochii, şi din punct de vedere business, şi din punct de vedere produs, şi din punctul de vedere al investiţiilor“, a declarat pentru ZF Radu Georgescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT, care a investit anul trecut 0,5 mil. euro în acest proiect.

Tentativa Vector Watch de a-şi face loc pe o pia­ţă unde concurenţi îi sunt nu doar giganţi ca Sam­sung, Apple sau Motorola, ci şi jucători mai mici vine într-un moment în care industria de IT locală este „într-o creştere formidabilă“, spu­ne Geor­gescu, luând ca reper faptul că hub-urile dedi­cate sprijinirii antreprenorilor în IT&C sunt pline.

„În urmă cu zece ani eu nu am găsit doi antreprenori pentru incubatorul de inovaţie pe care îl înfiinţasem. La un moment dat am închis proiectul. Acum acest tip de incubatoare duduie, sunt pline. Mi se pare extraordinar. Oamenii s-au prins că în antreprenoriat au o şansă să realizeze mai multe.“ Fondatorul Gecad este ca un vârf de lance al industriei, dar acum în România încep să apară zeci şi sute de „Radu Georgescu“.

Vector Watch va prezenta joi la Basel, în Elveţia, în cadrul unui eveniment privat ceasul inteligent dezvoltat în ultimele luni, a declarat pentru ZF Andrei Pitiş, fondator şi director tehnic al Vector Watch, fără a oferi alte detalii. Firma în care mai sunt acţionari şi românii Dan Tudose şi Irina Alexandru l-a recrutat pentru funcţia de director general pe Joe Santana, fost CEO şi pre­şedinte al producătorului de ceasuri Timex. Desig­nerul angajat de Vector pentru a contribui la dezvoltarea ceasului este Steve Jarvis, care a fost senior designer în echipa gigantului american Nike care a dezvoltat diferite accesorii inteligente purtabile. Compania a dezvăluit până acum doar că ceasul va avea o baterie care îi va permite să funcţioneze 30 de zile şi că va fi rezistent la apă.

Şi Radu Georgescu a evitat să ofere detalii despre planurile companiei, susţinând că miza este una prea mare. „Compania are oportunitatea de a ajunge mult prea mare pentru a ne permite să ne jucăm cu anunţurile.“ Pe lângă datele din diferite studii interna­ţionale, care arată creşteri de la an la an de zeci de procente pe piaţa accesoriilor inteligente, echipa Vector Watch estimează, la fel ca fondatorul Gecad, că în realitate vânzările vor fi şi mai mari. „Este inevitabil că «internetul lucrurilor» va ajunge realitate.“

Şeful Gecad este antreprenorul care în 2003 a pus România pe harta mondială a industriei de IT după vânzarea unei tehnologii antivirus către Microsoft. De atunci, Georgescu şi-a construit un renume de antreprenor în serie după ce a mai reuşit exit-uri din firme pornite de la zero - printre care procesatorul de plăţi GeCad ePayment către grupul Naspers sau furnizorul de soluţii pentru distribuţia electronică de software Avangate către fondul american Francisco Partners.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9474
Diferență: 0,004
Ieri: 4.9472
Azi: 4.7141
Diferență: 0,2573
Ieri: 4.7020
Azi: 5.8404
Diferență: 0,0977
Ieri: 5.8347
Azi: 4.8270
Diferență: 2,2778
Ieri: 4.7195