Business Hi-Tech

Radu Georgescu, Gecad: Vrem investitori români în Vector Watch

Radu Georgescu, partener fondator al fondului de investiţii Gecad Group. Fotograf: Andreea Alexandru

Radu Georgescu, partener fondator al fondului de investiţii Gecad Group. Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Adrian Seceleanu

01.12.2015, 00:07 1331
Producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch, lansat în urmă cu doi ani de un grup de antreprenori locali, are ca obiectiv să atragă investitori locali în proiect, pentru a păstra cât mai mult din companie în mâinile unor români, spune Radu Georgescu, partener fondator al fondului de investiţii Gecad Group, care este în prezent acţionarul majoritar al Vector.
 
“După modelul oricărei investiţii, discuţiile au fost purtate cu mai multe fonduri de investiţii, atât locale, cât şi internaţionale. Însă, unul dintre elementele importante pentru un proiect dezvoltat întâi în România este să păstrăm cât mai mult din companie în proprietatea unor investitori români”, a spus Georgescu.
 
Vector Watch, cel mai mare pariu tehnologic şi comercial al unor antreprenori români în industria globală a gadgeturilor purtabile, care a lansat în doi ani de la înfiinţare o colecţie de 12 smartwatch-uri, a anunţat săptămâna trecută că a luat o nouă finanţare - a treia, în valoare de 5 mil. $, dintre care 1,4 mil. $ au venit de la cofondatorii eMag Radu Apostolescu şi Bogdan Vlad, cărora li s-a adăugat Mihai Popescu. Niciuna dintre părţile implicate în tranzacţie nu a oferit detalii despre finanţare.
 
Vector Watch, care speră să atingă în aproximativ un an de zile o evaluare de un miliard de dolari odată cu un exit, ar putea multiplica astfel de câteva ori banii alocaţi de antreprenorii locali acestui proiect. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO