Business Hi-Tech

Radu Georgescu: Obiectivul nostru e sa listam Axigen, preferabil la Bursa din Bucuresti

Radu Georgescu: Obiectivul nostru e sa listam Axigen, preferabil la Bursa din Bucuresti

Ted Cominos, partener la fondul de investitii Ethemba Capital, cel care a consiliat Gecad si in tranzactia cu Microsoft, a intrat in Consiliul director Gecad Technologies

15.11.2007, 19:12 173

Compania Gecad Technologies (Axigen) va fi listata la bursa in cel tarziu doi ani, piata bursiera preferata de actionari fiind cea din Bucuresti, a declarat Radu Georgescu, proprietarul companiei.
"Aceasta este prima investitie in Axigen si are ca obiectiv final listarea la bursa. Obiectivul nostru este ca Axigen sa devina una din primele solutii de mesagerie la nivel global", a declarat Georgescu. Georgescu a adaugat ca Axigen va urmari un moment oportun pentru listarea pe piata de capital, cel mai probabil la Bursa de Valori Bucuresti.
"In acest moment, companiile IT urca pe piata de capital in intreaga lume, este un boom pentru companiile web 2.0, dar in acelasi timp chiar economiile stagneaza, iar pietele bursiere scad - ceea ce aduce un element de nesiguranta. Vom analiza oportunitatea listarii la bursa, nu cred ca va fi mai repede de sase luni, dar nici mai tarziu de doi ani", a spus oficialul Gecad. El nu a mentionat pachetul de actiuni vizat pentru listare.
In prezent, Gecad Tehnologies are un capital social in valoare de 3 milioane de euro, iar acesta urmeaza sa fie majorat cu 11,76%, reprezentand participarea investitorilor la capitalul social.
Radu Georgescu afirma ca valoarea de 17 mil. euro la care este evaluata compania prin aceasta tranzactie nu a fost rezultatul unei evaluari a investitorilor, ci a unei "analize" interne. "Valoarea companiei a fost evaluata de noi, dar nu pe baza metodelor clasice care implica multipli ai profitului sau cifrei de afaceri, ci pe baza oportunitatii de piata, ai tehnologiei, a brevetelor de inventii detinute in SUA", a spus Georgescu. El a adaugat ca acesta a fost un pret corect, atata vreme cat pachetul pus la dispozitie investitorilor a fost suprasubscris. Pentru 2007, Axigen estimeaza o cifra de afaceri de 300.000 de euro.
"Initial am avut peste 20 de investitori interesati, dar am ales sapte dintre ei carora le-am spus care este pachetul de actiuni disponibil si suma pe care o dorim. Este clar ca nu era vorba de o suma mare. Aproape toti cei sapte investitori selectati se aratasera dispusi sa ofere intreaga suma de 2 mil. euro", a adaugat proprietarul Gecad.
"In consortiu sunt sapte entitati, insa s-au aratat interesate, in total, 25, dintre acestia multi dorind sa investeasca cate 2 milioane de euro. Oferta noastra a fost suprasubscrisa si am ales investitorii pe care i-am considerat cei mai potriviti, care sa contribuie nu doar cu bani, ci si cu cunostinte si retele de parteneri", a adaugat presedintele comitetului director al companiei.
Procedurile de cautare a investitorilor au fost demarate acum sase luni si au fost demarate alaturi de Ted Cominos, partener la fondul de investitii Ethemba Capital, care a furnizat consultanta Gecad si in 2003 cand a vandut catre Microsoft tehnologia antivirus RAV. Cominos a fost numit in comitetul director al companiei ca reprezentant al consortiului de investitori.
"Am ales Axigen pentru aceasta investitie datorita potentialului de dezvoltare pe care il are", a spus Cominos si a adaugat ca, pe langa compania romaneasca, consortiul a mai investit in industria IT.
"Deocamdata, n-am stabilit un obiectiv pentru anul urmator, insa vanzarile vor avea o crestere importanta. Activitatea se va dezvolta organic, iar pe masura ce productia o va cere, vom face noi angajari", a spus Oana Bornaz, directorul executiv al Gecad Technologies.
Infiintata in 2001, Gecad Technologies, parte a grupului Gecad, are activitati de cercetare tehnologica, project management si dezvoltare de tehnologii software. Firma detine solutia de mesagerie electronica rapida Axigen Mail Server, destinata furnizorilor de servicii de internet si companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO