Business Hi-Tech

​Radu Vladislav a lansat o platformă prin care donatorii şi furnizorii pot intra în contact direct cu spitalele pentru a le furniza echipamente medicale

​Radu Vladislav a lansat o platformă prin care...

Autor: Miruna Diaconu

06.04.2020, 15:43 128

În lipsa unei centralizări la nivelul instituţiilor statului, Radu Vladislav, fondator al platformei necesarspital.sharetribe.com, a iniţiat o platformă gratuită, nonprofit, care poate pune în legătură directă furnizorii şi donatorii cu spitalele pentru a le asigura de nevoile de echipamente medicale.  Platforma a fost creată în urmă cu o săptămână, pe 1 aprilie, timp în care s-au listat circa 24 de spitale şi aproximativ 50 de furnizori şi donatori.

“Scopul platformei este să înlesnească contactul, comunicarea şi tranziţia de stocuri de echipamente de protecţie între furnizori şi donatori şi spitalele care sunt în prima linie”, spune Radu Vladislav, fondator al platformei necesarspital.sharetribe.com, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Unul dintre spitalele listate pe platformă este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi care are nevoie de 15.000 de măşti chirurgicale de protecţie a feţei, 1.000 de măşti de protecţie cu supapă FFP2 şi FFP3, 100.000 de perechi de mănuşi, 500 de viziere, 500 de ochelari de protecţie, 500 de combinezoane.

Radu Vladislav a putut înfiinţa această platformă deoarece are o experienţă de un an în ceea ce priveşte platformele online. Anul trecut a lansat un site de tip marketplace cu un domeniu de activitate care ţine de schimbul de bunuri între persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO