Business Hi-Tech

Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation: Ne propunem ca în următorul an aplicaţia de citit NABU să ajungă la cel puţin 50.000 de copii din România

Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation: Pentru a ajunge la câţi mai mulţi copii, publicul nostru ţintă este format din părinţi şi profesori.

Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation: Pentru a ajunge la câţi mai mulţi copii, publicul nostru ţintă este format din părinţi şi profesori.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.10.2022, 11:00 224

♦ „Până la finalul acestui an, vrem să punem la dispoziţia copiilor şi familiilor lor aproximativ 160 de cărţi în limba română“ ♦ „În 2023, vrem să lansăm o colecţie de cărţi în limba romani“.

Aplicaţia de citit pentru copii NABU, creată de organizaţia non-profit cu acelaşi nume, la care s-au alăturat şi UiPath Foundation (în calitate de partener fondator al aplicaţiei în România) şi OvidiuRo (în calitate de partener strategic), are ca obiectiv să ajungă la un număr de 50.000 de copii din România, în 2023. În prezent, peste 13.300 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani citesc poveşti pe aplicaţia NABU. „NABU este accesibilă în mod gratuit pentru cei peste 1,77 milioane de copii din întreaga ţară. Conform estimărilor UNICEF, jumătate dintre aceştia se confruntă cu sărăcia, iar datele Institutului Naţional de Statistică ne arată că circa 800.000 de copii din această categorie de vârstă locuiesc în mediul rural, unde accesul la cărţi pentru copii este foarte limitat. Noi ne propunem ca, în următorul an, să ajungem la cel puţin 50.000 de copii din România“, a spus pentru ZF Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO