Business Hi-Tech

Ramon Fernandez, unul dintre şefii Orange care a supervizat achiziţia fostului Romtelecom, va părăsi grupul în martie

Ramon Fernandez, unul dintre şefii Orange care a...

Autor: Adrian Seceleanu

21.12.2022, 00:06 312

Ramon Fernandez, unul din şefii globali ai Orange, care a supravegheat îndeaproape achiziţia fostului Romtelecom de către subsidiara din România, şi-a anunţat demisia din grup, pe care îl va părăsi în martie pentru a „începe un proiect profesional nou”. Încă de momentul în care s-a alăturat Orange în 2014 Fernandez a ocupat poziţia de CEO adjunct, având diferite responsabilităţi - iniţial legate de zona financiară şi apoi în zona de operaţiuni.

După retragerea lui Stephane Richard din funcţia de CEO al Orange, grupul a demarat o procedură de recrutare la finalul căreia poziţia a fost câştigată de Christel Heydemann, care a venit de la grupul Schneider. Anunţul numirii noului CEO a fost făcut în ianuarie 2022. În anul 2018, într-un interviu pentru ZF, Fernandez menţionase posibilitatea ca Orange să cumpere Telekom Fix, fostul Romtelecom, lucru care s-a întâmplat câţiva ani mai târziu.

„Suntem foarte pragmatici, există diferite căi de a merge către convergenţă - există desigur capacitatea de a ne extinde organic, investind în propria noastră reţea, avem parteneriate - precum cel cu Telekom, şi mai există şi alte modalităţi, care nu sunt de creştere organică (achiziţii – n. red.), care sunt parte a opţiunilor pe care grupul Orange le ia în considerare atunci când evaluează strategic care sunt cele mai bune opţiuni de a-şi servi clienţii”, afirmase atunci Ramon Fernandez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO