Business Hi-Tech

Raport PwC: Peste 60% dintre directorii generali şi de tehnologie de la nivel global se aşteaptă la creşterea criminalităţii cibernetice în 2022, mai ales pe reţelele mobile, IoT şi cloud

Raport PwC: Peste 60% dintre directorii generali şi de...

Autor: Roxana Rosu

14.10.2021, 11:05 95

Peste 60% dintre directorii generali şi de tehnologie de la nivel global anticipează o creştere a criminalităţii cibernetice în 2022, în fruntea listei ţintelor pentru atacuri aflându-se reţelele mobile, Internet of Things (IoT) şi serviciile cloud, potrivit unui sondaj realizat de PwC.

De asemenea, peste jumătate (53%) dintre respondenţi sunt de părere că va creşte şi numărul atacurilor actorilor statali.

Aproape 6 din 10 respondenţi se aşteaptă la o creştere a atacurilor asupra serviciilor lor de cloud, iar 56% prevăd mai multe breşe de securitate la nivelul furnizorilor lor de software. În acelaşi timp, respondenţii estimează o creştere semnificativă a atacurilor ransomware şi a celor legate de criptomonede.

”Organizaţiile pot fi vulnerabile la un atac chiar şi atunci când au o apărare cibernetică bună, pentru că un atacator sofisticat va căuta întotdeauna cea mai slabă verigă, uneori prin intermediul furnizorilor companiei. Potrivit sondajului nostru, majoritatea organizaţiilor au dificultăţi în înţelegerea riscului cibernetic şi a riscului legat de confidenţialitatea informaţiilor în relaţiile cu furnizorii. De aceea, simplificarea proceselor care aduc prea multă complexitate şi securizarea relaţiilor cu partenerii sunt mai mult decât necesare astăzi”, a declarat Mircea Bozga, Partener servicii de audit al riscului PwC România.

Astfel, aproape trei sferturi dintre respondenţi spun că o complexitate organizaţională mare generează riscuri cibernetice şi de confidenţialitate. Guvernanţa datelor şi infrastructura acestora (77% fiecare) s-au clasat pe prima poziţie între ariile cu complexitate ”inutilă şi evitabilă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO