Business Hi-Tech

Raport Vegacomp Consulting: Acum sunt peste 1.000 de iniţiative smart city la nivel naţional, Capitala fiind pe primul loc. Este nevoie însă de mai multe resurse pentru proiecte smart city în România

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting: Concepte ca Art City sau Spiritual City îşi fac simţită prezenţa alături de Mega Cities, iar în acest raport evidenţiem progresul sau regresul din drumul digitalizarii oraşelor noastre.

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting: Concepte ca Art City sau Spiritual City îşi fac simţită prezenţa alături de Mega Cities, iar în acest raport evidenţiem progresul sau regresul din drumul digitalizarii oraşelor noastre.

Autor: Ioana Nita

15.07.2022, 12:00 195

Cele mai multe proiecte smart city de pe plan local sunt pe segmentul smart mobility, majoritatea fiind axate în principial pe modernizarea transportului şi a managementului de trafic.

Compania Vegacomp Consulting, specializată în integrare de soluţii inteligente la cheie, a publicat cea de-a şasea ediţie a radiografiei proiectelor smart city din România, raportul lansat în luna iunie a acestui an având pe listă 1.001 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate, în 144 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 860 de proiecte din 124 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2021. Dintre cele peste 1.000 de iniţiative smart city din România, 470 de proiecte au fost finalizate până în prezent. Cumulat, primăriile de sector şi primăria generală a Capitalei ocupă detaşat primul loc la nivel naţional, cu 115 proiecte.

„În raportul din 2022, observăm că stadiul actual al conceptului smart city în România a depăşit faza proiectelor pilot, merge înainte şi înapoi în acelaşi timp, fără a avansa la proiecte consistente smart city din cauza, în primul rând, a lipsei de personal cu competenţe în administraţia publică locală şi centrală. Fără oameni în primării, delegaţi special pentru proiecte smart city şi cu city manageri sufocaţi de treburi administrative, degeaba avem tot felul de fonduri disponibile. De aceea subliniem, încă o dată, nevoia alocării de resurse pentru gestionarea de proiecte (project management) şi pentru zona de IT&C (IT şi conectivitate)”, a declarat Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO