Business Hi-Tech

Răzvan Savu, IDC: Piaţa de soft, echipamente şi servicii de securitate de IT a crescut în 2018 cu 7%, la 86 milioane de dolari

Răzvan Savu, senior consultant în cadrul IDC România

Pe măsură ce companiile înglo­bează în activitatea lor curentă mai multă tehnologie, securitatea devine progresiv unul dintre subiectele cele mai importante pentru companii de orice mărime. Piaţa locală este aliniată din acest punct de vedere cu tendinţele observate de către IDC la nivel global şi ca urmare a iminenţei riscurilor cibernetice provenite din orice colţ al lumii.

Răzvan Savu, senior consultant în cadrul IDC România Pe măsură ce companiile înglo­bează în activitatea lor curentă mai multă tehnologie, securitatea devine progresiv unul dintre subiectele cele mai importante pentru companii de orice mărime. Piaţa locală este aliniată din acest punct de vedere cu tendinţele observate de către IDC la nivel global şi ca urmare a iminenţei riscurilor cibernetice provenite din orice colţ al lumii.

Autor: Adrian Seceleanu

28.03.2019, 18:40 383

Cea mai mare expunere pe plan local din punctul de vedere al securităţii cibernetice rămâne numărul limitat de experţi de securitate, conform reprezentantului IDC.

Piaţa de software, echipa­mente şi servicii de secu­ritate cibernetică din Ro­mânia a accelerat în 2018, atingând o va­loare de peste 86 de milioane de dolari, zona de servicii fiind cea care a înre­gistrat cel mai mare avans, conform da­telor companiei de cercetare şi ana­liză International Data Corporation (IDC).

„Piaţa de securitate a continuat să arate o creştere semnificativă, mai ales comparativ cu creşterile pe alte pieţe moni­torizate, continuând tendinţele po­zitive din anii trecuţi. Estimările de la începutul acestui an arată o creştere de 7,2% în 2018, faţă de o creştere de 6,5% în 2017. Valoarea totală a pieţei de secu­ritate în anul 2018 a fost de 86,2 mi­lioane de dolari“, conform datelor IDC. „Segmentul de servicii de securitate a cunoscut cea mai mare creştere, de 9,5% faţă de anul 2017, celelalte două segmente crescând cu aproximativ 5,5%, cu un uşor avans pentru zona de echipamente dedicate.“ Informaţiile urmăresc cele trei segmente monito­rizate de către IDC pentru piaţa de securitate, respectiv zonele de servicii, de echipamente dedicate şi de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO