Business Hi-Tech

RCS îşi înghite discret rivalii şi atacă zona rurală

RCS îşi înghite discret rivalii şi atacă zona rurală

Zoltan Teszari

Autor: Adrian Seceleanu

13.07.2012, 00:08 11440

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a preluat în ul­timul an de zile, potrivit infor­maţiilor ob­ţinute de ZF de pe pia­ţa de telecom, apro­xi­mativ 200.000 de abonaţi prin achiziţii succesive ale unor rivali mai mici de pe piaţa de cablu, câteva tranzacţii având loc în prima parte a aces­tui an.

RCS&RDS, com­pa­nie controlată de omul de afa­ceri Zoltan Teszari din Oradea, nu a anunţat nicio achiziţie realizată în 2012, însă patru dintre ele au devenit în cele din urmă publice: Telemach din judeţul Neamţ, Euro Cable din Timiş şi Kabex Prod­com din Cluj. Una dintre cele mai mari firme preluate este Telemach din Piatra-Neamţ, care are peste 30.000 de abonaţi şi afaceri de peste 2 mil. euro.

La un preţ mediu pe abonat de 100 de euro, valoarea cumulată a tran­zacţiilor realizate de RCS&RDS în ultimul an ar putea fi de 20 de milioane de euro.

Compania nu a mai pu­blicat date des­pre numărul de clienţi din România din de­cem­brie 2009, însă evo­luţia veniturilor de anul trecut susţine in­for­maţiile privind creş­terea bazei de abonaţi. RCS&RDS a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de 480 mil. euro, mai mare cu 15% faţă de 2010 - în condiţiile în care pia­ţa de te­lecom a scăzut anul trecut cu 4%, la 3,5 miliarde de euro.

RCS&RDS este cel mai mare jucător de pe piaţa de ca­blu TV, inter­net fix şi TV prin satelit.

Citeşte materialul integral pewww.zfcorporate.ro

RCS&RDS continuă să-şi înghită discret rivalii mai mici de pe cablu şi se extinde masiv în mediul rural

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO