Business Hi-Tech

RCS&RDS a înghiţit şi iLink. Operatorul de cablu avea datorii de 25 mil. euro

RCS&RDS a înghiţit şi iLink. Operatorul de cablu era pe pierdere şi avea datorii de 25 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2012, 11:08 8694

Operatorul RCS&RDS deţinut de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea a cumpărat reţeaua şi baza de abonaţi a companiei de cablu Cobalt IT - operatorul reţelei iLink, potrivit unei notificări publicate pe pagina web a furnizorului.

"În urma parteneriatului încheiat între furnizorul dvs. de servicii de telecomunicaţii COBALT IT S.R.L. (iLink) şi compania lider de piaţă pentru serviciile de internet din România, RCS & RDS S.A., serviciile de care beneficiaţi sunt furnizate acum de către RCS & RDS. Vă aducem la cunoştinţă că reţeaua şi întregul fond de comerţ al societăţii Cobalt IT SRL (iLink) aferent activităţii de comunicaţii au fost dobândite de societatea RCS & RDS. Astfel, începând cu data de 19 septembrie 2012, societatea RCS & RDS S.A. vă va furniza serviciul de acces la internet. Contractul pe care îl aveţi încheiat cu societatea Cobalt IT S.R.L. (iLink) va fi preluat de societatea RCS & RDS, care dobândeşte toate drepturile şi îşi asumă obligaţiile contractuale", conform notificării de pe pagina web.

iLink oferea servicii de internet, telefonie şi televiziune prin internet în mai multe localităţi, printre care Galaţi, Tulcea, Năvodari, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Zimnicea, Videle, Curtea de Argeş şi Bucureşti. Compania avea peste 20.000 de abonaţi la serviciile de internet, conform datelor de pe piaţă.

Cobalt IT a avut anul trecut afaceri de 3,2 mil. euro, şi pierderi nete de 3,1 mil. euro. Compania avea la finele anului trecut datorii totale de aproape 25 mil. euro. Compania a concediat în 2011 aproape 100 de oameni, rămânând 200 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO