Business Hi-Tech

RCS&RDS: Am atras un milion de clienţi de telefonie mobilă de la Orange, Vodafone şi Telekom

RCS&RDS: Am atras un milion de clienţi de telefonie...

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2017, 20:30 1058

Serviciul de telefonie mobilă Digi a atras din octombrie 2008 până în prezent prin portare (procedura prin care un client îşi schimbă furnizorul de servicii de comunicaţii păstrându-şi numărul de telefon) un milion de clienţi din reţelele rivalilor Orange, Vodafone şi Telekom, conform unui anunţ al companiei de cablu RCS&RDS.

“Din octombrie 2008 când a fost lansat serviciul de portabilitate şi până la începutul anului 2017 au fost portate în reţeaua Digi Mobil peste 1 milion de numere, provenite de la ceilalţi operatori de telecomunicaţii de pe piaţa din România şi astfel devine furnizorul cu cele mai multe numere primite prin portare”, conform anunţului companiei. În perioada 2012-2016 compania a atras 992.288 de “clienţi” (numere de telefon) din alte reţele, conform datelor ANCOM, cel mai mare număr fiind înregistrat anul trecut.

Evoluţia „Digi Mobil se datorează în egală măsură eforturilor pe care compania le-a făcut constant, cât şi utilizatorilor care au avut încredere într-un serviciu nou, aflat la început de drum. Avem certitudinea că vom îmbunătăţi permanent serviciile mobile, investiţia în tehnologia 4G fiind acum prioritară, astfel încât să ajungem la cât mai mulţi utilizatori cu aceasta. Este un efort gradual şi susţinut pentru creşterea capabilitaţilor reţelei, 4G fiind următoarea tendinţă importantă pentru consumul optim de internet mobil. Astfel, vom putea să susţinem fără nicio problemă creşterea de trafic a clienţilor actuali, precum şi traficul noilor clienţi care ne vor alege” a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS & RDS.

“Digi Mobil înregistrează în prezent peste 3 milioane de abonaţi, persoane fizice şi juridice. În prezent, reţeaua 3G Digi Mobil acoperă peste 97% din populaţie, iar reţeaua 4G a atins pragul de 37%”, conform datelor RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO