Business Hi-Tech

RCS&RDS cumpără cu 30 mil. euro drepturile pentru meciurile de fotbal din Marea Britanie pentru toată zona

RCS&RDS cumpără cu 30 mil. euro drepturile pentru meciurile de fotbal din Marea Britanie pentru toată zona
04.08.2010, 23:05 48

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii TV din regiune, a cumpărat cu 30,3 mil. eurodrepturile de difuzare pentru meciurile de fotbal din campionatulAngliei, scrie publicaţia britanică Broadband TV News.

Meciurile urmează să fie difuzate prin canalul propriu alRCS&RDS, DigiSport, în Ungaria, România, Cehia şi Slovacia,ţări în care compania avea la finele anului trecut aproape 4milioane de clienţi pentru serviciile TV. În România, compania estelider de piaţă cu 2,7 milioane de clienţi, în timp ce în Ungaria şiSlovacia compania avea la finele anului trecut 560.000, respectiv305.000 utilizatori pe cablu şi satelit.

Compania deţinută de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari arfi plătit 13 mil. euro doar pentru achiziţia drepturilor PremierLeague pentru România, potrivit unor surse de pe piaţă. RCS&RDSa cumpărat drepturi de difuzare şi pentru meciurile de fotbal dincampionatul Slovaciei, care vor, difuzate odată cu lansareaDigiSport şi pe această piaţă, pe 14 august. Meciurile din primaligă engleză vor fi însă principala atracţie a canalului de sportal RCS&RDS în Slovacia, potrivit Broadband TV News.

RCS&RDS, primul operator de telecom din România care ainvestit puternic în achiziţia de conţinut şi şi-a creat propriileposturi TV, difuzează pe canalele DigiSport şi meciuri dincampionatul de fotbal din România, Italia, Spania şi Germania, lacare se adaugă şi alte sporturi.

Oficialii RCS&RDS nu au răspuns până la închiderea ediţieiîntrebărilor ZF privind nivelul investiţiilor companiei îndrepturile de difuzare pentru competiţiile sportive.

Compania a lansat luna trecută şi un canal de sport în format deînaltă definiţie (HD), prin care compania transmite la calitate maibună şi meciurile din campionatul intern.

Cel mai important competitor al RCS&RDS pe piaţa locală deteleviziune este Romtelecom, al treilea jucător de pe piaţă dupănumărul de abonaţi TV. Operatorul, care a devenit activ şi pesegmentul de cablu printr-o nouă companie (NextGen), a anunţatrecent că va lansa pe 12 august propriul canal de sport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO