Business Hi-Tech

RCS&RDS plăteşte dividende de 10 milioane de euro

RCS&RDS plăteşte dividende de 10 milioane de euro

Autor: Adrian Seceleanu

24.08.2012, 00:07 1063

Compania de cablu TV RCS&RDS, cu afaceri anuale de peste 700 mil. dolari, le va plăti acţionarilor dividende de 44 mil. lei (aproape 10 mil. euro) din profitul nerepartizat al ani­lor precedenţi, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

"Se aprobă distribuirea sub formă de dividend a sumei de 44.000.000 lei, reprezentând o parte din profitul ne­re­par­tizat al societăţii, înregistrat în exerciţiile financiare ale ani­lor pre­cedenţi anului 2011, către acţionarii care deţin acţiuni ce dau dreptul la dividende potrivit dispoziţiilor legale apli­ca­bile", arată decizia AGA luată în luna aprilie şi publicată în urmă cu câteva zile în Monitorul Oficial.

Fondatorul companiei - omul de afaceri Zoltan Teszari, care controlează direct şi prin alte firme aproximativ 43% din acţiunile RCS&RDS, ar putea încasa dividende de aproximativ 4 mil. euro.

Compania RCS&RDS are afaceri anuale totale de peste 700 mil. dolari, în România, Italia, Spania şi alte pieţe din Eu­ropa Centrală şi de Est. Anul trecut, RCS&RDS a înre­gis­trat pe piaţa din România afaceri de 479 mil. euro şi pier­deri nete de 3 mil. euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Citeşte articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO