Business Hi-Tech

RCS&RDS se uită tot mai atent spre piaţa energiei pentru o completare a portofoliului

RCS&RDS se uită tot mai atent spre piaţa energiei...

Autor: Roxana Petrescu, Adrian Seceleanu

09.12.2014, 00:05 562
RCS&RDS, unul dintre cei mai im­portanţi operatori telecom, analizează o posibilă intrare pe pia­ţa furnizării de energie, într-o formă sau alta, studiind mai multe modele de busi­ness, cel mai apropiat fiind cel al Magyar Telekom, care din 2010 le livrează clienţilor energie şi gaze, dincolo de serviciile tradiţionale de telecomunicaţii. Acesta nu este primul pas pe care RCS&RDS, operator controlat in­direct de omul de afaceri Zoltan Teszari, îl face în do­me­niul energiei, în 2012 firma intrând în domeniul producţiei de energie solară prin achiziţia unor companii care dezvoltau astfel de proiecte.
 
Potrivit unor surse din piaţă, RCS&RDS ar fi analizat inclusiv acti­ve­le scoase la vânzare de italienii de la Enel, care au anunţat în vara acestui an că vor să-şi lichideze poziţia din piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei pe care o au în România. Enel asigură dis­tribuţia şi furnizarea de energie elec­trică în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.
 
Reprezentanţii RCS&RDS nu au dorit să comenteze informaţia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO