Business Hi-Tech

RCS&RDS şi-ar putea numi CEO-ul pe 30 aprilie

Alexandru Oprea, CEO-ul care a pus capăt brusc şi fără explicaţii unei perioade de 18 ani în care a condus compania  RCS&RDS

Alexandru Oprea, CEO-ul care a pus capăt brusc şi fără explicaţii unei perioade de 18 ani în care a condus compania RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2015, 00:04 641

Compania de cablu RCS&RDS şi-ar putea numi în această săptămână un succesor pentru Alexandru Oprea, CEO-ul care a pus capăt brusc şi fără explicaţii unei perioade de 18 ani în care a condus operatorul din perioada în care era doar un alt jucător de pe piaţa de telecom până la poziţia actuală de lider autoritar pe cablu şi net fix cu ambiţii şi pe zona de comunicaţii mobile.

Numirea ar putea avea loc în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, care este programată pentru data de 30 aprilie şi pe agenda căreia figurează şi revocarea / alegerea / realegerea unor membri ai consiliului de administraţie.

La fel ca şi alte companii fondate şi conduse de antreprenori români, RCS&RDS pare să aibă un “bazin” limitat de manageri în a căror dezvoltare să fi investit de-a lungul timpului şi care să poată face pasul de a îl înlocui pe Alexandru Oprea. Pe piaţă de altfel sunt vehiculate doar două nume din echipa actuală de manageri a RCS&RDS atunci când vine vorba de numirea unui succesor în poziţia de director general: Serghei Bulgac şi Valentin Popoviciu.

WikiZF: Profilul companieiRCS&RDS

Bulgac, un “veteran” în echipa RCS&RDS, care ocupă funcţia de vicepreşedinte pentru operaţiuni financiare, este un manager iubit de bancheri - pentru că înţelege cifrele şi vorbeşte limba finanţiştilor. El lucrează pentru RCS&RDS din 2003, după ce anterior a făcut parte din echipa fondului de investiţii Epic, care are acţiuni la compania de cablu. De la o companie focusată pe telecomunicaţii, RCS&RDS s-a extins însă în ultimii ani şi către alte zone, precum media şi energie, iar în acest context celălalt nume vehiculat este Valentin Popoviciu. El deţine funcţia de director de dezvoltare - poziţie ce nu descrie însă decât în mică măsură aria lui de responsabilităţi, care s-a extins de-a lungul anilor. El lucrează pentru RCS&RDS încă din 1998, iniţial ca branch manager, şi a ajuns în timp unul dintre cei mai importanţi manageri din echipa de conducere a RCS&RDS şi unul dintre puţinii care au girul fondatorului Zoltan Teszari de a vorbi în public despre business. Nominalizarea lui Popoviciu în poziţia de CEO ar fi o poveste de manual despre ascensiunea într-o corporaţie, chiar şi  pentru una condusă cu o mână de fier de fondator ca în cazul RCS&RDS.

Dacă operatorul de cablu, cu afaceri anuale de peste 600 mil. euro înainte de ieşirea de pe mai multe pieţe din regiune, nu va desemna un înlocuitor dintre cei doi menţionaţi, alternativa pare a fi recrutarea unui CEO din exterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO