Business Hi-Tech

RCS&RDS taie accesul clienţilor Digi Mobil la reţeaua Vodafone în Bucureşti şi Ilfov

RCS&RDS taie accesul clienţilor Digi Mobil la reţeaua...

Autor: Adrian Seceleanu

07.03.2016, 00:05 3886
Clienţii serviciului de telefonie mobilă Digi Mobil furnizat de RCS&RDS nu vor mai avea acces în Bucureşti şi în judeţul Ilfov la reţeaua Vodafone, în condiţiile în care compania de cablu susţine că reţeaua proprie este suficient de dezvoltată încât această soluţie să nu mai fie necesară.

„Începând din 4 martie în zonele menţionate nu va mai fi disponibil roamingul naţional“, conform comunicatului transmis de RCS&RDS, în care nu este menţionat numele „partenerului“ - Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi.

Prin acest comunicat RCS&RDS a confirmat indirect prelungirea acordului de roaming naţional cu Vodafone, informaţie publicată în exclusivitate de ZF la începutul lunii februarie. Conform datelor ZF contractul, care expira în aprilie, a fost semnat pe încă un an de zile, iar RCS&RDS va plăti Vodafone în funcţie de traficul de voce şi date realizat de clienţii Digi Mobil în reţeaua celuilalt operator. RCS&RDS şi Vodafone au semnat iniţial în aprilie 2014, pe doi ani de zile, contractul de roaming naţional.

Clienţii Digi Mobil aveau acces la reţeaua Vodafone în zonele în care infrastructura Digi Mobil nu avea acoperire, în urma unui acord de roaming naţional semnat între cele două părţi. „RCS & RDS anunţă  că reţeaua proprie 3G Digi Mobil acoperă peste 98% din suprafaţa Bucureştiului, precum şi a judeţului Ilfov, la nivel de semnal exterior.

Reţeaua 3G Digi Mobil este dezvoltată în benzile de 900 Mhz şi 2.100 Mhz şi este completată de reţeaua 4G cu o acoperire de 89% în Bucureşti şi 30% în Ilfov, la nivel de semnal exterior“, potrivit datelor comunicate de RCS&RDS. Acoperirea de tip exterior a reţelei 3G Digi Mobil a crescut în perioada 2015-2016 cu 10% ajungând la peste 94% din populaţie la nivelul ţării.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS, declara de altfel anul trecut că operatorul va reduce treptat gradul de utilizare al reţelei Vodafone pe măsură ce compania îşi dezvoltă reţeaua proprie.

RCS&RDS, care a început să atace agresiv pe segmentul de comunicaţii mobile după semnarea acordului cu Vodafone din 2013, nu a mai comunicat numărul de clienţi pe acest segment de business din iunie 2013, când acesta era de 1,1 milioane. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă este Orange, cu aproximativ 10 milioane de clienţi, dintre care peste 4 milioane au contracte de abonament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO