Business Hi-Tech

Reacţia fulgerătoare a Huawei în faţa blocajului Google: de la 0 la 1.000 de aplicaţii dedicate pieţei din România în 12 luni

Reacţia fulgerătoare a Huawei în faţa blocajului...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.10.2020, 14:26 3377

Magazinul de aplicaţii Huawei AppGallery, dezvoltat de gigantul chinez după ce i-a fost interzis în luna mai a anului trecut să mai folosească serviciile mobile Google, care provin din Google Play Store, înregistrează peste 1.000 de aplicaţii româneşti, în 12 luni de la lansare.

„Peste 1.000 de aplicaţii româneşti sunt prezente în magazinul virtual în acest moment. AppGallery se bucură de o evoluţie rapidă şi în ceea ce priveşte numărul de dezvoltatori: de la 0 la peste 200 de dezvoltatori enterprise şi alte câteva sute de dezvoltatori individuali într-un singur an”, spun reprezentanţii Huawei Consumer Business Group România, subsidiara locală a Huawei.

În medie, între 150 şi 200 de aplicaţii noi se alătură săptămânal magazinului online Huawei AppGallery la nivel internaţional. Printre cele mai noi nume internaţionale şi locale prezente în Huawei AppGallery se numără Moovit, Bolt, Beez, Jerry’s Pizza, Food Panda, Neo BT, EuropaFM, Raiffeisen Smart Mobile, MyBRD şi George România.

Cele mai populare aplicaţii locale şi internaţionale ce se regăsesc în magazinul online Huawei AppGallery, în funcţie de categorii, sunt următoarele: Food Delivery (Jerry's Pizza, FoodPanda, Dodo Pizza, Bringo Delivery), Ştiri (Ştirile ProTV, BBC News), Gaming (Guns of Glory, Game of Thrones), Cooking Game, Banking (Banca Transilvania, George Romania, MyBRD Mobile), Shopping (OLX.ro, Lajumate.ro).

„Cea mai populară categorie de aplicaţii internaţionale printre utilizatorii români este cea de Gaming, în timp ce categoria cea mai populară de aplicaţii locale este cea de Divertisment. La nivel internaţional, topul celor mai populare categorii de aplicaţii este ocupat de următoarele: Tools, Divertisment şi Gaming.”

De asemenea, în topul celor mai descărcate 10 aplicaţii de către utilizatorii români, se află: TikTok (Divertisment), Snapchat (Divertisment), Bolt (Ridesharing), Bitdefender Antivirus Free (Securitate), Pago (Plăţi), StarTaxi (Transport), AntenaPlay (Divertisment), Ştirile ProTV (Ştiri), MyBRD (Banking) şi George Romania (Banking).

În prezent, peste 1,8 milioane de dezvoltatori folosesc serviciile HMS la nivel global, în ultimul an fiind înregistrată o creştere globală de aproximativ 90% a numărului de dezvoltatori înregistraţi care folosesc serviciile Huawei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO