Business Hi-Tech

Reacţia Netcity după sancţiunea de la Concurenţă: Aşteptăm redactarea şi publicarea deciziei autorităţii

Reacţia Netcity după sancţiunea de la Concurenţă:...

Autor: Adrian Seceleanu

02.02.2020, 21:50 230

Compania Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane de fibră optică din Bucureşti, aşteaptă publicarea de către Consiliul Concurenţei a deciziei prin care a fost sancţionată pentru a decide care vor fi următorii paşi în acest caz, conform datelor transmise de operator.

“În ceea ce priveşte investigaţia Consiliului Concurenţei, Netcity îşi reconfirmă şi menţine rolul de a furniza locuitorilor, mediului de afaceri şi operatorilor de telecomunicaţii din Bucureşti o infrastructură modernă, sigură şi accesibilă. Compania a luat notă de informaţiile emise de Consiliului Concurenţei şi aşteaptă redactarea şi publicarea deciziei autorităţii pentru putea stabili, respectând în totalitate cadrul legal, paşii următori, conform reprezentanţilor Netcity.

Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat Netcity Telecom SRL cu amendă în valoare de 2.183.552 lei (aproximativ 460.000 euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

Netcity Telecom SRL este concesionarul reţelei Netcity, având ca responsabilităţi proiectarea, realizarea, deservirea tehnică şi comercială a infrastructurii subterane Netcity a Municipiului Bucureşti, cu scopul principal de găzduire a reţelelor de comunicaţii electronice instalate anterior, preponderent, pe stâlpii din capitală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO