Business Hi-Tech

RebelDot, dezvoltator de software din Cluj, lansează Rebel Ventures, divizie de investiţii în start-up-uri tech: „Nu excludem investiţii internaţionale în start-up-uri care ne abordează şi reuşesc să ne capteze atenţia”

Tudor Ciuleanu şi Kocsis Andras, cofondatori RebelDot

Tudor Ciuleanu şi Kocsis Andras, cofondatori RebelDot

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.06.2022, 10:51 238

RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, anunţă lansarea Rebel Ventures, divizie de investiţii în start-up-uri tech ce va administra strategia de investiţii a companiei în start-up-uri locale şi internaţionale, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Prin implicarea activă în dezvoltarea start-up-urilor aducem un plus de valoare relaţiilor tranzacţionale cu care este deja obişnuită piaţa de investiţii din România. Este un tip de colaborare care pune împreună mai bine de 14 ani de expertiză şi o echipă de peste 150 de developeri, designeri şi manageri de produs, alături de fondatori, pentru a-i susţine îndeaproape în dezvoltarea unui business care să răspundă nevoilor de pe piaţă”, a spus Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot.

Astfel, divizia de investiţii Rebel Ventures se adresează companiilor aflate la început de drum şi echipelor de developeri care au tehnologia ca şi componentă principală de business şi vizează colaborări cu start-up-uri care vin cu soluţii simple şi inovatoare la problemele de zi cu zi ale clienţilor lor, în special în zona de healthcare, telemedicină, energie verde, fintech şi blockchain.  

„Compania RebelDot poate fi implicată în diverse businessuri, fără a fi nevoită să acopere toate ariile ce vizează lansarea unui produs software. Cluj-Napoca este un oraş recunoscut la nivel global pentru talentul IT de care dispune şi avem un număr impresionant de companii care apelează la noi pentru a le ajuta prin consultanţă, la implementarea aplicaţiilor pe care le dezvoltă. Prin Rebel Ventures, vrem să ne asigurăm că start-up-urile locale beneficiază de aceeaşi consultanţă tehnică. Este aportul pe care vrem să îl aducem în comunitatea de tech locală. Nu excludem investiţii internaţionale în start-up-uri care ne abordează şi reuşesc să ne capteze atenţia”, a mai spus Tudor Ciuleanu.

Compania RebelDot, fondată în urmă cu patru ani de Tudor Ciuleanu şi Kocsis Andras, a mai investit în proiecte de tip start-up. Una din principalele investiţii a fost în Eventmix, platforma globală self-service, lansată în 2020 de antreprenorii în serie Sergiu Biriş şi Andrei Dunca. Eventmix este o platformă ce permite realizarea de evenimente, hibride şi virtuale, fără a necesita experienţă sau cunoştinţe tehnice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO