Business Hi-Tech

Reclame Coca-Cola in jocurile video

13.04.2005, 19:09 31

Tendinta de a muta reclamele discret dincolo de ecranul televizorului incepe sa se faca simtita si in lumea jocurilor video, vazuta de multi ca urmatorul mediu pentru campaniile de promovare.

Printre primele companii care s-au declarat interesate de prezenta in jocuri video se numara Coca-Cola, Intel si casa de filme Paramount Pictures, a anuntat Massive Inc., companie care a creat un forum de discutii pentru publicitari si reprezentantii dezvoltatorilor de jocuri. Compania a anuntat ca anul acesta vor fi realizate 40 de jocuri care vor contine reclame platite de diverse companii.

Practic, eroul virtual va intalni pe parcursul actiunii panouri cu reclamele companiilor, magazine care vor avea sigle Coca-Cola sau Intel si afise Paramount Pictures.

Oficialii Massive Inc. au reamintit ca majoritatea pasionatilor de jocuri au intre 18 si 34 de ani si sunt oameni cu bani si cu timp liber la dispozitie.

Publicitarii incearca de mai mult timp sa caute un mediu nou pentru reclame, dat fiind faptul ca oamenii petrec tot mai putin timp in fata televizorului si tot mai mult in fata monitorului de calculator.

Mai mult, in America au cunoscut un real succes echipamentele care permit vizionarea programelor TV fara reclame.

S-a vorbit de asemenea despre publicitate pe telefonul mobil, ca o alternativa la TV.

Discutiile despre publicitate in jocurile video dureaza inca de pe vremea boom-ului Internetului, dar ulterior investitiile in aceasta zona au fost extrem de reduse.

Acum, Massive Inc. spune ca a realizat si un studiu de piata, care demonstreaza ca reclamele din jocuri ajung la audienta si aduc clienti noi si incasari crescute.

dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO