Business Hi-Tech

Recrutorii pot programa online interviurile cu candidaţii pe CeeVee.com

Recrutorii pot programa online interviurile cu...

Autor: Ioana Nita

08.05.2015, 00:00 1116
Platforma de recrutare online CeeVee.com, lansată în urmă cu două luni de grupul Neogen, a introdus un sistem automatizat de programare şi confirmare online a interviurilor care le permite angajatorilor să invite la interviu candidaţii relevanţi printr-un singur clic, fără a mai fi nevoie să îi contacteze telefonic. Candidaţii primesc notificarea pe e-mail şi SMS, putând confirma astfel online sau de pe telefon participarea la interviu. „Unul dintre avantajele majore ale platformei este că interviurile sunt programate automat din platformă, ceea ce facilitează comunicarea între angajator şi candidat. Faza premergătoare interviului este în general consumatoare de timp, angajatorul fiind nevoit să contacteze prin telefon un număr mare de candidaţi şi să revină la acelaşi număr de mai multe ori”, a declarat Oana Manga, business development manager la CeeVee.com.

Prin intermediul CeeVee.com s-au realizat până acum peste 700 de programări online pentru interviuri.

Platforma CeeVee.com le permite recrutorilor să găsească candidaţii potriviţi pentru posturile disponibile, având acces la o bază de date actuală cu CV-uri ale persoanelor care îşi caută un job în diferite domenii de activitate. Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot face un cont pe ceevee.com, unde îşi pot completa CV-ul în limba română şi engleză.

În prezent, companiile au acces la circa 2,6 milioane de CV-uri pe CeeVee.com, acestea nemaifiind nevoite să plătească pentru accesul la datele de contact ale candidaţilor, ci doar în cazul în care se confirmă interviul. Astfel, companiile achită un comision de 1% din din salariul net solicitat de candidat în CV.

Grupul Neogen, controlat de antreprenorul local Călin Fusu, deţine de asemenea şi platforma de recrutare online bestjobs.ro, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil. Anul trecut, bestjobs.ro a înregistrat venituri de circa 3,8 milioane de euro, 90% din acestea provenind din postarea anunţurilor de către companii. Pentru platforma CeeVee.com, grupul estimează venituri de un milion de euro în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO