Business Hi-Tech

Reîncepe războiul consolelor: Preţul jocurilor video urmează să crească pe măsură ce Playstation şi Xbox se pregătesc să îşi lanseze ultimele modele

Reîncepe războiul consolelor: Preţul jocurilor video...

Autor: Eduard Ivanovici

04.10.2020, 08:00 1950

În medie, jocurile video de tip „blockbuster” costă 60 de dolari la lansare. Acum, pe măsură ce gamerii se întrec să pună mâna pe ultimele generaţii de console, industria pariază că vor fi dispuşi să plătească din ce în ce mai mult, scrie CNBC.

Microsoft şi Sony urmează să lanseze luna viitoare ultimele modele de Xbox şi PlayStation, preţurile ajungând la 500 de dolari. Totuşi, producătorii intenţionează să lanseze şi modele mai ieftine: varianta fără disc a PS5 va costa 400 de dolari, în timp ce preţul unui Xbox Series S poate ajunge la 300 de dolari. Ambele companii promit o performanţă mai puternică şi o calitate grafică mai înaltă.

Producătorii de jocuri cred că îşi vor majora preţurile ca urmare a costurilor de dezvoltare şi comercializare.Take-Two Interactive, care deţine celebrele serii Grand Theft Auto şi Red Dead, a anunţat în iulie că va creşte preţul pentru NBA 2K21 la 70 de dolari pentru Xbox Series X şi PS5.

La începutul lunii septembrie, Sony a confirmat un plafon tarifar de 70 de dolari pentru jocurile de pe noua consolă. Timp ce 15 ani, preţul impus de companie ajungea la 60 de dolari.

Nouă din 10 gameri cred că un joc video nou nu ar trebui să coste mai mult de 60 de dolari, potrivit unui sondaj realizat pentru piaţa digitală G2A de firma de cercetare Censuswide.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO