Restructurări la nivel global la HP, cel mai mare angajator din IT în România

26 mai 2014 Autori: Adrian Seceleanu , Marius Oncu

AFP/Mediafax Foto

Compania americană Hewlett-Packard (HP) intenţionează să desfiinţeze până la 16.000 de locuri de muncă, care se adaugă programului de 34.000 de concedieri anunţate de grupul american anul trecut, potrivit cotidianului britanic Financial Times. HP, cu peste 250.000 de angajaţi la nivel mondial, a estimat într-un program de restructurare pregătit în urmă cu trei ani concedierea a 27.000 de angajaţi. Grupul încearcă să dezvolte mai mult diviziile de software şi servicii şi să vândă servere utilizate pentru cloud computing, ca urmare a declinului înregistrat de piaţa mondială a PC-urilor.

Aproape toate diviziile grupului vor fi afectate de programul de concedieri, urmând ca departamentele de cercetare şi vânzări să fie protejate, a spus Meg Whitman, CEO al gigantului IT american. Reprezentanţii HP România nu au răspuns ieri întrebărilor ZF dacă filiala locală a grupului va concedia oameni şi dacă da, de la ce divizii.

HP nu a oferit asemenea informaţii (cum va fi afectată fiecare piaţă în parte) despre planul global de restructurare. HP România avea totuşi ieri pe pagina web internaţională peste 60 de anunţuri de angajare active pentru centrele de servicii IT şi dezvoltare de soft din Bucureşti şi Cluj, ceea ce sugerează că impactul programului global de restructurare ar putea avea un impact limitat asupra acestor operaţiuni. HP este cel mai mare angajator din IT din România, cu peste 3.600 de oameni în Bucureşti şi alte câteva oraşe.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.05.2014

 
Cuvinte cheie:
HP
, Hewlett-Packard
, angajator
, IT
, restructurări
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide