Business Hi-Tech

Retailerul Elefant.ro a contractat în septembrie un credit de 1 mil. euro de la Alpha Bank. Finanţarea - pentru migrarea pe o nouă platformă

Retailerul Elefant.ro a contractat în septembrie un...

Autor: Adrian Seceleanu

10.10.2018, 05:00 188

Elefant Online SA, compania care administrează operaţiunile elefant.ro, unul dintre cele mai mari magazine online locale, a decis în data de 17 septembrie să contracteze şi un credit de 1 mil. euro de la Alpha Bank, pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni, conform unei decizii luate de acţionari.

Banii au fost luaţi pentru a susţine investiţia companiei în migrarea pe o nouă platformă de comerţ electronic, livrată de compania germană Intershop, rezultă din decizia AGA.

“Acţionarii au  decis  în  unanimitate următoarele: I. Aprobarea contractării unui împrumut în sumă de 1.000.000 euro, ce urmează a fi acordat în echivalent RON de ALPHA BANK ROMÂNIA - S.A. prin intermediul unui contract de împrumut anvizajat a fi încheiat între Alpha Bank şi societate în următoarele condiţii principale: Maturitate împrumut - 3 ani şi 6 luni, cu o perioadă de graţie de 6 (şase) luni; (ii) Scadenţar - 36 de rate lunare egale; (iii) Disponibilitate împrumut - 6 (şase) luni de la data semnării contractului; (iv) trageri - multiple, în baza documentelor justificative şi a dovezilor privind contribuţia proprie a societăţii la finanţarea proiectului INTERSHOP; (v) Dobândă - ROBOR 3M plus 3,5% p. a.; (vi) Costuri adiţionale: - comision fix: 0,5% la semnarea contractului de Credit; - comision de administrare: 0,1%, aplicabil începând cu al doilea an în raport de balanţa creditului; - majorare marjă: 2% peste cuantumul marjei în situaţia întârzierilor în rambursarea principalului”, conform deciziei AGA, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO