Business Hi-Tech

Retailerul Miniprix a construit o aplicaţie pentru donaţii de haine pe blockchain împreună cu compania SupplyBlockchain, fondată de un antreprenor român

Retailerul Miniprix a construit o aplicaţie pentru...

Autor: Alex Ciutacu

05.08.2019, 15:07 559

Retailerul de îmbrăcăminte şi încălţăminte Miniprix lansează Seva, o aplicaţie construită pe blockchain împreună cu compania SupplyBlockchain – fondată de antreprenorul român Sebastian Cochinescu – prin care utilizatorii pot dona produse.

Soluţia integrează donatori, curieri, instituţii de asistenţă socială şi beneficiari şi a fost dezvoltată în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.

„Proiectul, dezvoltat împreună cu SupplyBlockchain şi în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, a apărut în contextul în care industria modei produce mai multe haine decât se consumă, iar oamenii cumpără adesea mai mult decât poartă. De aceea, hainele se aruncă sau sunt donate necontrolat, fără garanţia că ceea ce se donează ajunge cu adevărat unde e nevoie. Prin parteneriate strategice şi tehnologie de ultimă generaţie, Seva conectează donatorul cu beneficiarul potrivit, iar utilizatorul aplicaţiei are posibilitatea de a şti când donaţia lui a ajuns în siguranţă, la destinaţie”, transmite compania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO