Business Hi-Tech

Retailerul online Fashion Days: În doi ani peste 50% din comenzi vor veni de pe mobile şi tablete

Retailerul online Fashion Days: În doi ani peste 50% din...

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2014, 00:00 652

Fashion Days, unul dintre cei mai mari retaileri online de produse fashion (îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii), cu afaceri de 49 mil. euro anul trecut, a lansat o aplicaţie care le permite clienţilor să realizeze cumpărături direct de pe tabletele Apple iPad, în condiţiile în care estimează că în doi ani peste o jumătate din comenzi vor fi lansate de pe echipamente portabile. „Prin intermediul aplicaţiei clienţii au acces la mai mult de 200.000 de produse de la peste 500 de branduri.

„Odată cu lansarea noii aplicaţii, suntem încrezători să estimăm că, în următorii doi ani, mai mult de 50%-60% din numărul total al comenzilor vor fi realizate de către clienţi în mişcare, direct de pe telefon sau tabletă. Doar în perioada verii, vânzările de pe dispozitive mobile au ajuns la 31% din numărul total al vânzărilor şi s-au dublat faţă de anul trecut. Susţinem acest procent şi pentru că vom lansa aplicaţia pentru terminalele mobile care rulează sistemul de operare Android în această toamnă”, a declarat Camelia Ganga, brand manager al Fashion Days.

Fashion Days, înfiinţat în 2009 de antreprenori elveţieni, are afaceri în mai multe ţări din regiune, iar din decembrie 2011 este parte a grupului Naspers din Africa de Sud, care mai controlează în România companii precum eMag - cel mai mare magazin online, sau PayU, cel mai mare integrator de plăţi online de pe piaţa locală. Fashion Days, înfiinţat în 2009 de antreprenori elveţieni, are afaceri în mai multe ţări din regiune, iar din decembrie 2011 este parte a grupului Naspers din Africa de Sud, care mai controlează în România companii precum eMag - cel mai mare magazin online, sau PayU, cel mai mare integrator de plăţi online de pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO