Business Hi-Tech

Reuters: Comisia Europeană va amenda Google cu câteva miliarde de dolari, dar dominaţia Android va rămâne intactă

Reuters: Comisia Europeană va amenda Google cu câteva...

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2018, 00:00 192

Comisia Europeană va amenda, cel mai probabil, în câteva luni cu mai multe miliarde de dolari gigantul american Google în dosarul antitrust care vizează poziţia dominantă a companiei pe piaţa de sisteme de operare pentru smartphone-uri prin platforma Android, dar nu va schimba prea multe în modelul de business al companiei, scrie Reuters.

Conform datelor Statcounter, platforma Google Android avea în România în martie 2018 o cotă de piaţă de 80% pe piaţa de smartphone-uri şi tablete, faţă de 17,5% în cazul platformei iOS a Apple.

“Decizia finală, aşteptată în câteva luni, va include probabil o amendă de miliarde de dolari şi va impune eliminarea unor clauze din acordul de licenţiere al platformei Google Android prin care producătorii de smartphone-uri care folosesc Android nu aveau voie să ofere alternative la motorul de căutare şi aplicaţia de navigaţie de la Google”, conform sursei citate. “Decizia vă lăsa însă intactă dominaţia Google pe piaţă”, adaugă agenţia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO