Business Hi-Tech

Revolut strânge şurubul şi pune taxe mai mari şi condiţii mai stricte şi pentru clienţii din România

Revolut strânge şurubul şi pune taxe mai mari şi...

Autor: Adrian Seceleanu

27.02.2021, 15:01 40965

Fintechul britanic Revolut, care şi-a bazat creşterea susţinută din ultimii ani inclusiv printr-o politică de comisioane mai mici prin comparaţie cu jucătorii tradiţionali din piaţa bancară, va strânge şurubul şi va mări taxele şi va impune condiţii mai stricte de utilizare a cardurilor sale pentru clienţii din România. Spre exemplu, din data de 23 aprilie, clienţii Revolut care au ales serviciul standard vor fi nevoiţi să achite o taxă de 2% pe retrageri şi dacă fac mai mult de 5 operaţiuni de acest tip pe lună, nu doar dacă depăşesc plafonul de 800 de lei pe lună.

“Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Vei începe să plăteşti comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o şi pe cealaltă”. Revolut nu se mulţumeşte cu acest pas, ci adaugă şi un comision minim pe operaţiune, de aproximativ un euro. “Comisionul rămâne în continuare 2%, dar adăugăm un comision minim de 5 RON. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 RON şi 2% din retragere”, şi-a notificat Revolut clienţii.

Chiar şi pentru clienţii care plătesc un abonament lunar, Revolut introduce această taxă nouă: “introducem şi un comision minim de 5 RON per retragere”, a anunţat fintech-ul. Compania a mai modificat şi alte taxe şi comisioane. Clienţii nemulţumiţi de aceste schimbări îşi pot închide gratuit conturile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO