Business Hi-Tech

Revoluţia smartphone-urilor: cele peste 10 milioane de telefoane schimbă o întreagă economie. Numai în acest an vânzările vor depăşi 4 milioane de bucăţi

Revoluţia smartphone-urilor: cele peste 10 milioane de...

Autor: Ioana Nita

07.03.2016, 00:08 827

Vânzările de smartphone-uri de pe piaţa locală vor depăşi în acest an, pentru prima oară, pragul de 4 milioane de unităţi, de peste cinci ori mai mult decât livrările estimate de computere, după ce anul trecut piaţa a înregistrat o creştere de aproape 30%. Soldul total este de 10 milioane de bucăţi.

„În 2015 creşterea acestui segment a fost peste estimările iniţiale de 20%. Astfel, piaţa de smartphone-uri a înre­gistrat un avans de aproximativ 27%, până la 3,5 milioane de unităţi. Din punct de vedere valoric, smart­phone-urile au reprezentat anul trecut 90% dintr-o piaţă care a ajuns anul trecut la 650 mil. de euro“, a declarat Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung Ro­mânia, liderul pieţei locale de telefoane inteligente. 

Smartphone-urile, care au crescut de peste 10 ori în şase ani, au început să transforme modul de lucru al compa­niilor şi să creeze şi noi modele de busi­ness. Rolul central pe care încep să îl joace smartphone-urile în business este determinat pe de o parte de puterea lor ridicată de procesare - mai mare decât a vechilor computere - şi pe de alta şi de multi­tu­dinea de senzori încorporaţi şi conexiu­nea la internet, care oferă compa­niilor posibilitatea de a avea aproape per­manent acces la clienţi de pe un dis­pozitiv pe care aceştia îl poartă tot timpul cu ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO