Business Hi-Tech

Rezultate-record pentru Facebook în trimestrul IV: profitul a urcat cu 128%, veniturile cu 51%

Rezultate-record pentru Facebook în trimestrul IV:...

Autor: Adrian Seceleanu

03.02.2017, 00:04 397
Compania americană Facebook a înregistrat rezultate financiare peste toate aşteptările analiş­ti­lor, raportând venituri de 8,8 mld. dolari, mai mari cu 51% şi un profit de 3,6 mld. dolari, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, pe fondul vânzărilor mai mari de reclame pentru utilizatorii de dispozitive mobile, scrie presa internaţională.

Acesta a fost al şaptelea trimestru con­se­cutiv în care veniturile Facebook au depăşit veni­turile estimate de analişti.

Veniturile generate de reclamele afişate utilizatorilor de echipa­mente mobile au reprezentat 84% din totalul veniturilor din publicitate, o creştere de 80% faţă de anul anterior. În 2017 veniturile totale din publicitate ale Facebook sunt estimate să atingă 33,76 miliarde de dolari, conform estimărilor companiei de analiză eMarketer.

Potri­vit aceleiaşi surse, fiecare utili­zator al Facebook va genera veni­turi de 18,25 dolari pentru reţeaua socială în acest an.

Numărul total de utili­zatori activi ai Face­book a crescut cu 17%, la 1,86 de miliarde.

În România, Face­book are 9,6 milioane de utilizatori dintre care peste 1,7 milioane din Bucu­reşti.

Veniturile Facebook în România sunt estimate la câteva zeci de milioane de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO