Business Hi-Tech

RHS-Tornado ataca pozitia numarul 1 pe piata de distributie IT&C detinuta de Scop

RHS-Tornado ataca pozitia numarul 1 pe piata de distributie IT&C detinuta de Scop

Dragos Popescu, directorul general al RHS-Tornado: Am pierdut in 2009 de 4 ori mai multi bani decat in ultimii 10 ani adunati

18.03.2010, 23:05 245

RHS-Tornado, unul dintre cei mai mari distribuitori de produseIT&C de pe piata locala, se asteapta la o crestere a afacerilorde 20% in primul trimestru al anului fata de aceeasi perioada aanului trecut.

"Suntem pe trend crescator, estimam ca vom incheia primultrimestru al acestui an cu o crestere de 20% comparativ cu perioadasimilara din 2009. Anul acesta dorim sa fim distribuitorul IT&Cnumarul unu de pe piata romaneasca, lucru favorizat si deintegrarea operationala cu Tornado Sistems, incheiata in 2009", adeclarat pentru ZF Dragos Popescu, directorul general alRHS-Tornado.

Per total in acest an, compania nu se asteapta la schimbarisemnificative in ceea ce priveste cifra de afaceri, care atotalizat 110 milioane de euro in 2009.

RHS Company si Tornado Sistems, doi jucatori din top 5 aldistribuitorilor de echipamente IT, cu afaceri cumulate de 136 demilioane de euro in 2008, au fuzionat pe fondul prabusiriivanzarilor si creditarilor de anul trecut. Fuziunea ar fi trebuitsa includa si Scop Computers (anul trecut cel mai mare distribuitorIT dupa cifra de afaceri), insa negocierile au esuat. Alti actoriimportanti de pe piata sunt Asesoft Distribution si Omnilogic.Dintre cele doua companii, cea mai afectata de criza a fost TornadoSistems, ale carei afaceri au cazut in 2008 la 63 de milioane deeuro, de la 93 de milioane de euro cu un an inainte.

Sumele neincasate de la clienti din cauza crizei au fost foartemari.

"Anul 2009 a fost unul al socurilor financiare. Am pierdut in2009 de 4 patru ori mai multi bani decat in ultimii zece aniadunati. Daca in perioada 1999-2009 am avut sume neincasate de100.000 de euro, in 2009 am avut pierderi de 400.000 de euro sub,0,45% din cifra de afaceri, ceea ce reprezinta un procent destul debun pentru perioada prin care am trecut", a explicat Popescu. El aadaugat ca au fost doua categorii de clienti care practic nu au maiplatit, in speta cei care au pierdut bani si inainte de criza, sicei care au avut ca obiectiv sa nu plateasca.

In urma integrarii operationale cu Tornado Sistems, portofoliulde produse existent al RHS a fost extins cu branduri precumMicrosoft, HP, Lenovo, IBM sau APC. "Ne-am propus de anul trecut saavem un portofoliu de produse si solutii unic pe piata romaneasca,sustinut de servicii logistice, comerciale si financiare derulatepe o platforma comuna, care sa deserveasca nevoile de dezvoltareale partenerilor si pot spune ca am realizat acest lucru", adeclarat seful RHS-Tornado.

Actionarul principal al RHS este directorul Dragos Popescu, intimp ce Tornado este controlata de Eugen si Liviu Lepadatu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO