Business Hi-Tech

RIM lansează trei noi modele de BlackBerry cu noul sistem de operare BlackBerry 7

RIM lansează trei noi modele de BlackBerry cu noul sistem de operare BlackBerry 7

Autor: Ştefan Vrabie

29.08.2011, 14:20 926

Research in Motion, producătorul telefoanelor BlackBerry, a anunţat o actualizare a liniei sale de smartphone-uri BlackBerry Curve, care va rula noul sistem de operare al companiei, BlackBerry 7, scrie revista PCMag.


Telefoanele BlackBerry Curve 9350, 9360 şi 9370 vor debuta luna aceasta în Canada şi vor fi disponibile şi în alte ţări din luna septembrie, potrivit oficialilor RIM.


Noile smartphone-uri vor avea un display de 2,44 inchi cu o rezoluţie de 480x360. Ele includ o tastatură QUERTY cu iluminare din spate, trackpad optic, şi toate trei modele vor rula pe un procesor de 800MHz.


Ele mai includ GPS, conexiune Wi-Fi precum şi o cameră foto de 5 megapixeli cu flash, zoom digital de 4x şi care poate înregistra şi video. Un slot microSD / SDHC permite extinderea memoriei până la 32GB.


Toate cele trei dispozitive arată identic, diferenţa principală fiind opţiunile de conectivitate şi capacitatea de stocare.
Curve 9350 este un dispozitiv cu conectivitate CDMA, 9360 are EDGE / HSDPA, iar 9370 are CDMA / EVDO şi EDGE.

CDMA este o metodă de acces la canalul folosit de diferite tehnologii de comunicare radio.


EDGE este o tehnologie digitală pentru telefonia mobilă care permite îmbunătăţirea ratei de transmitere a datelor ca o extensie compatibilă cu tehnologia GSM.
HSPA este o versiune îmbunătăţită a tehnologiei 3G, numită şi 3.5G, 3Gâ sau turbo 3G, care permite reţelelor bazate pe sistemul universal de comunicaţii mobile UMTS să aibă viteze mai mare de transfer de date şi capacitate.


EVDO este un standard de telecomunicaţii pentru transmiterea wireless a datelor prin semnale radio, de obicei, pentru accesul la internet de bandă largă.

În plus, 9350 şi 9360 au 512MB memorie RAM şi 512MB memorie de stocare, în timp ce 9317 are 512MB memorie RAM şi 1GB de stocare.
Oficialii companiei au declarat că noile smartphone-uri au fost actualizate luând în considerare "gândirea social media", ele venind cu aplicaţii BBM precum şi acces la Facebook, Twitter şi alte reţele de socializare.


Mai multe detalii despre preţul telefoanelor sau data de lansare în România nu sunt cunoscute momentan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO