Business Hi-Tech

Robert Brindley, directorul AISB: Digitalizarea făcută nedocumentat şi pe repede înainte este un pericol. Nu achiziţionăm tehnologie doar de dragul tehnologiei

Robert Brindley, directorul AISB: Digitalizarea făcută...

Autor: Georgiana Călin

12.03.2017, 20:00 203

Referitor la riscuri, digitalizarea făcută nedocumentat şi pe repede înainte se poate transforma într‑un pericol. Dar tehnologia în sfera educaţiei oferă mai mult acces la resurse, fiind un instrument care susţine creativitatea şi inovaţia elevilor, spune şi Robert Brindley,  directorul uneia dintre şcolile susţinătoare ale digitalizării, American International School of Bucharest (AISB).

De aceea, trebuie să ne asigurăm mereu de existenţa unui rezultat educaţional clar al utilizării tehnologiei, pentru ca folosirea acesteia să fie cu adevărat utilă şi să nu devină „o gaură neagră”, spune directorul American International School of Bucharest. În cadrul instituţiei pe care o conduce, a limitat utilizarea tehnologiei în timpul pauzelor şcolare, iar elevii îşi pot folosi telefoanele şi iPad-urile doar în sala de clasă, ca instrumente, cu permisiunea profesorului. 

În ultimii trei ani, AISB a investit aproximativ o jumătate de milion de euro în tehnologii care să sprijine educaţia, printre care se numără: iPad-uri, laptopuri, smartboarduri, interactive boarduri, dar şi licenţe pentru programe educaţionale, software, instrumente de învăţare şi educaţie, baze de date pentru bibliotecă şi baze de date pentru documentare online. Tehnologia este integrată şi în infrastructura instituţiei, ce cuprinde sisteme de informare a elevilor, sisteme de securitate cibernetică şi reţele wireless. „România se adaptează cu paşi uriaşi la tendinţele tehnologice din perspectiva calităţii internetului, iar această ţară are mari profesionişti în domeniul tehnologic, lucru de care AISB profită din plin. Componenta digitală este un instrument care susţine procesul de învăţare a elevilor noştri în toate domeniile”, mai spune Brindley.

Citiţi continuarea în Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO