Business Hi-Tech

Robert Pufan, Microsoft Romania: Am închis cel mai bun an fiscal în România

ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022

Robert Pufan, Microsoft Romania: Am închis cel mai bun...

Autor: Ramona Cornea

14.07.2022, 19:08 137

Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft Romania, afirmă că organizaţia sa a închis cel mai bun an fiscal în România. 

”Noi am închis cel mai bun an fiscal în România. Mare parte din businessul pe care îl facem în România este cu start-up-uri, adică nu vedem neajunsurile din zona ecosistemului start-up, ci dimpotrivă sunt mult mai deschise către tehnologie. Problemele le avem în multe alte zone, unele mai sedentare”, a declarat Robert Pufan în cadrul conferinţei ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022. 

 

Ce a mai declarat Robert Pufan în cadrul conferinţei: 

  • Neajunsurile sunt în zona de tehnologie şi este clar că investiţia în tehnologie este esenţială, investiţia în tehnologie şi din perspectiva de cunoştinţe tehnologice pentru că România nu se află într-un punct bun în clipa de faţă, dar ne îndreptăm către un punct bun. 
  • Din locul în care suntem nu avem decât loc de creştere, iar această creştere o facem în special cu start-up-uri pentru că ele vin cu inovaţie în primul rând.
  • Eu am viziune optimistă, nu am văzut foarte multe neajunsuri, văd o oportunitate foarte mare din toate aceste provocări cu care ne confruntăm acum.
  •  Nu vorbim despre Microsoft, BCR sau altă companie, ci de un ecosistem creat să susţină tot acest angrenaj de start-up-uri. În momentul în care un start-up intră în un accelerator stă de vorbă cu nişte oameni reali tocmai pentru a fi faţă în faţă cu start-up-urile, pentru a ajuta din punct de vedere uman. O facem uman, de la caz la caz, în funcţie de nevoile fiecărei companii în parte, indiferent de piaţă.
  •  Un alt aspect este că oamenii cu care colaborează start-up-rule sunt cei mai mari profesionişti cu care am lucrat în viaţa mea, oamenii, mentorii din InnovX nu sunt doar nişte profesionişti din România, vorbim despre persoane care conduc divizii pe toată Europa Centrală şi de Est.
  • Le oferim oamenilor care intră în accelerator timp cu noi toţi, timp cu profesionişti în fiecare domeniu în parte.
  • 80% dintre tranzacţiile B2B până în 2025 se vor face exclusiv digital. Acum trebuie să creăm un context, iar contextul pe care Microsoft îl pune la dispoziţie se numeşte co-sell, practic punem la dispoziţie două marketplace-uri de busines: Azure Marketplace şi celălalt se numeşte Appsource. Prezenţa unui IP în acel catalog reprezintă un canal nou de vânzare către companii tip enterprise sau companii de pe alte zone geografice, pe care un start-up nu a reuşit încă să le atingă. Noi oferim toată expertiza pentru ca inovaţia creată de un start-up să fie accesibilă de oriunde.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO