Business Hi-Tech

România a câştigat un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

România a câştigat un nou mandat în Consiliul Uniunii...
04.10.2022, 00:00 90

România a câştigat un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, în cadrul alegerilor de la Bucureşti. 

„Rezultatul votului de azi, în urma căruia am obţinut cel mai mare număr de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor, este o nouă dovadă de încredere de care se bucură specialiştii români, care au un cuvânt important de spus în stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicaţiilor la nivel mondial”, a declarat preşedintele ANCOM, Vlad Stoica.

România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde 7 ţări au candidat pentru 5 locuri.

Cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani sunt România, Azerbaidjan, Polonia, Bulgaria şi Cehia. Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) are loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO