Business Hi-Tech

România are cea mai tare firmă de IT dintr-un top 50 realizat în regiune de Deloitte. Cine sunt proprietarii companiei

România are cea mai tare firmă de IT dintr-un top 50...

Autor: Ştefan Stan

25.10.2013, 11:44 10953

Agenţia online de turism Vola.ro este pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală şi de Est realizat de Deloitte, cu o creştere a veniturilor de 5.729% în ultimii cinci ani.

Daniel Truică deţine 33,3% din Vola.ro, firma înregistrată în România, cu afaceri de aproape 21 de milioane de euro anul trecut. Restul de 66,6% este în posesia unui fond de investiţii polonez înregistrat în Cipru.

"Am vrea să vindem, dar o participaţie minoritară. Am vrea să mai rămânem în acest business, pentru că nu şi-a atins încă potenţialul. Vrem să vindem sub 50%, undeva între 20-30%", a spus Truică, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar in vara aceasta. El evaluează în prezent grupul la 27-30 de milioane de euro.

Cititi mai mult despre proprietarii companiei Vola pe ZF Corporate

România este prezentă în topul pe 2013 cu 6 companii. Polonia domină clasamentul, cu 22 de companii, urmată de Ungaria, cu 8, şi România, cu 6. Creşterea medie a veniturilor companiilor din topul Fast 50 este de 671%.

Deloitte Europa Centrală a lansat vineri a 14-a ediţie a clasamentului Technology FAST50, un top care îşi propune să identifice viitori lideri ai industriei de profil din regiune. 

În categoria Big 5 (companii cu venituri mai mari de 25 mil. euro şi cu o vechime de cel puţin cinci ani), România ocupă locul 3, prin compania TeamNet International, locul 1 fiind ocupat de Goclever, din Polonia. Compania românească Insoft ocupă primul loc în categoria Rising Star, cu o creştere de 2884%.                              

Proiectul vizează recunoaşterea şi ierarhizarea celor mai dinamice companii de tehnologie, având drept criterii rata de creştere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). De asemenea, companiile trebuie să deţină şi să contribuie semnficativ cu proprietate intelectuală la veniturile operaţionale, sau să dedice o parte substanţială din câştiguri pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică.

România s-a alăturat proiectului Technology FAST50  în 2008 şi a ajuns în timp de la trei companii finaliste, la şapte, în 2013. Începând cu 2011, România ocupă prima poziţie în clasament, şi începând de anul acesta, primul loc şi la categoria Rising Star.

Clasamentul Technology FAST50  este o iniţiativă Deloitte, la nivel regional şi global, care vizează atragerea atenţiei către companiile cu o creştere rapidă şi scoaterea în evidenţă a firmelor care abia încep să se consolideze pe piaţă.

Vedeţi topul oficial Deloitte

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO