Business Hi-Tech

România cade în topul global IT&C în ciuda vitezei mari la net

România cade în topul global IT&C în ciuda vitezei...

Autor: Oana Stupinean

03.12.2015, 00:07 376

România a căzut patru locuri, de pe 55 pe 59 în topul global al gradului de dezvoltare al industriei IT&C realizat Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, care nu ţine cont doar de vitezele record pentru ser­viciile de net fix de pe piaţa locală ci şi de alţi indicatori, cum ar fi procentul gospodăriilor cu computer şi internet, dar şi de procentul persoanelor care intră online.

Conform datelor din raport România ocupă locul 36 din 181 în topul ţărilor cu cea mai bună conexiune la internet fix, fiind luaţi în calcul indicatori ca viteza şi preţul internetului.

Aceşti indicatori sunt printre cei foar­te puţini cu care România se poate „lăuda“ pe scena euro­peană sau globală, clasându-se mai bine decât Germania, Grecia şi Spania, Australia şi Arabia Saudită.

Însă în România sub 70% din gospodării sunt dotate cu un computer, rata de penetrare a serviciilor de date este redusă în mediul rural iar mai puţin de 60% din popu­laţie accesează internetul, conform datelor Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii.

Rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 de persoane în România este de doar 20,6%.

România este încă la coada clasamentului în comparaţie cu vecinii din Bulgaria cu o rată de penetrare de 25,3%, Moldova 35,2%, Ungaria 30,3% în anul 2014. Cea mai mare valoare a ratei de penetrare a telefoniei fixe o are Coreea cu 59,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO