• Leu / EUR4.7612
  • Leu / GBP5.3976
  • Leu / USD4.2560
Business Hi-Tech

România participă la cea de-a doua ediţie a celui mai mare hackathon pe teme juridice din lume: Global Legal Hackathon România. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la Bucureşti

România participă la cea de-a doua ediţie a celui mai mare hackathon pe teme juridice din lume: Global Legal Hackathon România. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la Bucureşti

Autor: Alexandra Cepăreanu

15 feb 2019 201

Programatorii, avocaţii, juriştii şi antreprenorii care vor să se implice în dezvoltarea sistemului juridic românesc se pot înscrie până pe data de 19 februarie la Global Legal Hackathon, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume.

„Este evident că tehnologia atât de prezentă în toate aspectele vieţii noastre pătrunde rapid şi în sfera serviciilor juridice şi provoacă ajustări cu impact major. Se schimbă viziunea tradiţională, se reconfigurează clasica abordare a actului juridic, se creează spaţiu pentru nou şi inovaţie. Îmbrăţişăm astfel schimbarea şi, o dată cu ea, introducerea unor instrumente legal tech care să faciliteze actul de justiţie şi eficienţa lui, fie că vorbim de domeniul privat, fie de cel public. Ediţia de anul trecut ne-a demonstrat că avem resurse, motivaţie şi energie, că România este pregătită şi aliniată tendinţelor internaţionale şi că Global Legal Hackathon este contextul potrivit pentru a produce acest impact semnificativ şi benefic”, a spus Mădălina Hristescu, Managing Partner în cadrul Societăţii de avocatură Hristescu şi Asociaţii.

Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la Bucureşti, fiind găzduit şi organizat de Societatea de avocatură Hristescu şi Asociaţii. De asemenea, evenimentul va avea loc simultan în alte 20 de ţări.

Scopul competiţiei este de a găsi soluţii tehnologice inovatoare pentru rezolvarea problemelor care afectează eficienţa şi promptitudinea actului juridic. Echipele alese vor fi alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocaţi, jurişti şi antreprenori care îşi vor prezenta soluţiile în faţa unui juriu format din antreprenori şi specialişti din sistemul juridic românesc, business şi IT.

„Participanţii vor inova pentru a deservi fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public - buna guvernare, legislaţia juridică, facilitarea accesului la justiţie etc. Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website sau a unei aplicaţii mobile.”

Proiectul echipei câştigătoare va intra în cea de-a doua etapă a competiţiei, care se va desfăşura în mediul online şi care se va încheia cu desemnarea mai multor soluţii finaliste, urmând ca acestea să intre în competiţia pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaţionale organizată la New York pe 4 mai 2019.

 

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7612
Diferență: 0,0231
Ieri: 4.7601
Azi: 4.2560
Diferență: -0,4561
Ieri: 4.2755
Azi: 5.3976
Diferență: -0,1073
Ieri: 5.4034
Azi: 4.2429
Diferență: 0,1558
Ieri: 4.2363