Business Hi-Tech

România participă la cea de-a doua ediţie a celui mai mare hackathon pe teme juridice din lume: Global Legal Hackathon România. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la Bucureşti

România participă la cea de-a doua ediţie a celui mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.02.2019, 14:30 223

Programatorii, avocaţii, juriştii şi antreprenorii care vor să se implice în dezvoltarea sistemului juridic românesc se pot înscrie până pe data de 19 februarie la Global Legal Hackathon, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume.

„Este evident că tehnologia atât de prezentă în toate aspectele vieţii noastre pătrunde rapid şi în sfera serviciilor juridice şi provoacă ajustări cu impact major. Se schimbă viziunea tradiţională, se reconfigurează clasica abordare a actului juridic, se creează spaţiu pentru nou şi inovaţie. Îmbrăţişăm astfel schimbarea şi, o dată cu ea, introducerea unor instrumente legal tech care să faciliteze actul de justiţie şi eficienţa lui, fie că vorbim de domeniul privat, fie de cel public. Ediţia de anul trecut ne-a demonstrat că avem resurse, motivaţie şi energie, că România este pregătită şi aliniată tendinţelor internaţionale şi că Global Legal Hackathon este contextul potrivit pentru a produce acest impact semnificativ şi benefic”, a spus Mădălina Hristescu, Managing Partner în cadrul Societăţii de avocatură Hristescu şi Asociaţii.

Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la Bucureşti, fiind găzduit şi organizat de Societatea de avocatură Hristescu şi Asociaţii. De asemenea, evenimentul va avea loc simultan în alte 20 de ţări.

Scopul competiţiei este de a găsi soluţii tehnologice inovatoare pentru rezolvarea problemelor care afectează eficienţa şi promptitudinea actului juridic. Echipele alese vor fi alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocaţi, jurişti şi antreprenori care îşi vor prezenta soluţiile în faţa unui juriu format din antreprenori şi specialişti din sistemul juridic românesc, business şi IT.

„Participanţii vor inova pentru a deservi fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public - buna guvernare, legislaţia juridică, facilitarea accesului la justiţie etc. Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website sau a unei aplicaţii mobile.”

Proiectul echipei câştigătoare va intra în cea de-a doua etapă a competiţiei, care se va desfăşura în mediul online şi care se va încheia cu desemnarea mai multor soluţii finaliste, urmând ca acestea să intre în competiţia pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaţionale organizată la New York pe 4 mai 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO