Business Hi-Tech

Românii au făcut softul care te scapă de amenzi

Românii au făcut softul care te scapă de amenzi
04.08.2010, 12:47 123

Compania AROBS Transilvania Software, specializată îndezvoltarea de soluţii software în domeniul GPS, a lansat oaplicaţie, SpeedTraps, care le permite şoferilor să facă schimb deinformaţii din trafic. Astfel, şoferii care au iPhone, Nokia sautelefoane care funcţionează pe platforma Android, şi au conexiunela internet, vor putea semnala accidente, blocaje în trafic şiamplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile. Toateavertizările se vor putea trimite şi prin reţelele de socializareaTwitter si Facebook.

"Încercăm prin intermediul acestei aplicaţii să creăm ocomunitate de şoferi, ei fiind cei care vor ajuta în acest fel ladezvoltarea reţelei. Acesta este şi motivul pentru care, înRomania, aplicaţia este gratuită" a declarat Voicu Oprean, directorgeneral al AROBS Transilvania Software.

Pentru a emite avertizări audio şi vizuale pe smartphone,aplicaţia are nevoie de conexiune la internet şi funcţia GPS sauA-GPS. Traficul estimat este de câţiva KB pe zi, în funcţie deutilizarea hărţii din aplicaţie şi de numărul de evenimente detrafic raportate.

De la lansarea pe plan extern din martie 2010, şoferii din MareaBritanie s-au arătat cei mai interesaţi de aplicaţia dezvoltată deAROBS Transilvania. Peste 15.000 de utilizatori folosesc înmomentul de faţă această aplicaţie şi contribuie la schimbul deinformaţii din trafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO