Business Hi-Tech

Romanii de la Allview aduc pe piata un nou telefon dual sim, cu butoane speciale pentru ascultarea de muzica

Romanii de la Allview intra pe piata cu un nou telefon dual sim
31.05.2010, 23:35 169

Compania brasoveana Visual Fan, cu afaceri anuale de 3 milioanede euro si care comercializeaza sub brandul propriu Allview diverseproduse electronice, va lansa un nou telefon mobil, M5 Music, dinluna iulie la pretul de 249 de lei.

Noul terminal este unul dual sim si are un display de 2,2 inchi(5,6 cm), camera foto, bluetooth, radio si suporta carduri de panala 2GB. Visual Fan estimeaza ca va vinde 6.000 de astfel detelefoane in acest an, datorita pretului redus, ceea ce ar insemnavenituri de 1,5 milioane de lei (350.000 de euro).

De asemenea, Visual Fan va lansa in aceasta toamna un telefonmobil dual sim cu GPS si Wi-Fi, la pretul de 800 de lei. LucianPeticila, directorul general al companiei, declara pentru ZF inluna martie ca telefonul va avea 3G, WiFi, PushMail, Office si osuita de aplicatii care permit accesul la platformele desocializare.

Compania, care s-a lansat pe piata in 2002, vinde si playereDVD, sisteme de navigatie GPS si televizoare, insa in prezenttelefoanele mobile aduc cele mai mari venituri companiei.

Visual Fan a crescut pe piata prin dezvoltarea telefonelor cudoua cartele sim (chiar si de la operatori diferiti), dar si prinpreturi agresive (pornind de la 249 de lei) si o perioada degarantie de trei ani pentru terminale. Telefoanele sunt produse inChina dupa specificatiile cerute de firma brasoveana. In Romaniasunt vandute anual peste patru milioane de telefoane mobile,potrivit estimarilor de pe piata. Potrivit datelor de la RegistrulComertului, compania este detinuta integral de Camelia Cotuna, 36de ani, din Brasov. Visual Fan a inregistrat in 2008 un profit netde 44.000 de euro, la afaceri de 2,4 milioane de euro.

Pentru 2010, compania estimeaza o crestere a cifrei de afacericu 2-5%, ca urmare a parteneriatelor incheiate cu retelele demagazine specializate in telefonie din Republica Moldova si astrategiei de intrare si pe alte piete europene. Compania aincheiat recent parteneriate cu doua companii de software pentrutelefoane mobile, respectiv ATES Networks din Franta si Brane Labsdin Spania.

Potrivit reprezentantiilor companiei, in primul trimestru alanului 2010 Visual Fan a inregistrat o crestere a numaruluiterminalelor Allview vandute, ceea ce a condus la cresterea cu 5 %a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anuluitrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO