Business Hi-Tech

Românii pot cumpăra aplicaţii prin SMS de pe echipamente Samsung

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

06.04.2012, 00:00 335

Utilizatorii din România care folosesc echipamente Samsung cu sistem de operare Google Android sau Samsung Bada pot achiziţiona din această lună aplicaţii cu plata prin SMS din magzinul de soft al companiei sud-coreene.

"Disponibilă începând cu luna aprilie, atât pentru dispozitivele Bada, cât şi Android, opţiunea completează modalitatea de plată prin intermediul cardului bancar", au spus reprezentanţii Samsung. La descărcarea unei aplicaţii disponibile contra cost, utilizatorii trebuie să selecteze opţiunea "SMS" din cadrul ferestrei pentru plată. Imediat ce achiziţia a fost procesată, ei vor primi un SMS în care sunt anunţaţi că preţul aplicaţiei va fi dedus din următoarea factură telefonică sau din creditul existent pe cartela preplătită. Noul sistem de plată va putea fi folosit atât pentru achiziţionarea de aplicaţii premium dedicate sistemului de operare Bada, cât şi a celor pentru dispozitivele Android. Samsung este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri, estimată la un milion de unităţi în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO