Business Hi-Tech

RomSoft Ramnicu Valcea: Am refuzat mai multe oferte de preluare

RomSoft Ramnicu Valcea: Am refuzat mai multe oferte de preluare

Claudia Ursateanu, directorul general al RomSoft RV: "Sectorul public aduce in continuare cele mai multe venituri. Aceasta zona pare a fi cea mai favorizata, in mare datorita fondurilor structurale si fondurilor Phare pe care le are alocate."

08.08.2008, 21:05 57

Compania RomSoft Ramnicu Valcea, furnizor de solutii software si de servicii de integrare IT, intentioneaza sa isi creasca cifra de afaceri cu circa 5 mil. dolari (3,2 mil. euro) in fiecare an pana in 2010, a declarat pentru ZF Claudia Ursateanu, directorul general si actionarul unic la companiei.
RomSoft RV a inregistrat o cifra de afaceri de 31,5 mil. lei (9,43 mil. euro) anul trecut, iar in 2008 anticipeaza un rulaj de 18 mil. dolari (11,6 mil. euro).
"Estimarile pentru sfarsitul anului in curs raman valabile si chiar ar putea fi depasite", a mai spus Ursateanu, adaugand: "In 2009, cifra de afaceri a companiei va creste la 25 mil. dolari (16,2 mil. euro), iar pentru anul urmator prognozam aproximativ aceeasi rata de crestere, de aproximativ 5 mil. dolari pe an".
RomSoft RV a incheiat recent un contract cu transportatorul de produse petroliere Conpet Ploiesti pentru implementarea solutiei ERP (de planificare a resurselor intreprinderii) Oracle E-Business Suite.
Proiectul, in valoare de "cateva milioane de euro", va avea o durata de implementare de 22 luni si prevede instalarea de licente software pentru aproximativ 500 de utilizatori.
Contractul prevede si livrarea de infrastructura hardware (servere Hewlett-Packard), infrastructura de retea (Cisco) si aplicatii pentru managementul documentelor IBM File Net si Star Storage. Partea harware are o pondere de 15% din valoarea contractului, au precizat reprezentantii RomSoft RV.
Compania, care a realizat o cifra de afaceri de 10 milioane de dolari (7,05 mil. euro) in primul semestru, a mai incheiat contracte cu Ministerul Finantelor si Ministerul Agriculturii.
"Sectorul public aduce in continuare cele mai multe venituri", a precizat Ursateanu. Referitor la evolutia generala a pietei, oficialul RomSoft RV a precizat ca anticipeaza o dezvoltare puternica in zona publica. "Acest sector pare a fi cel mai favorizat, in mare datorita fondurilor structurale si fondurilor Phare pe care le are alocate", a spus ea.
Pe de alta parte, Claudia Ursateanu a precizat ca a primit in continuare oferte pentru vanzarea companiei, care au fost insa refuzate.
"Nu m-am gandit sa vand, merg pe ideea ca firma se poate autofinanta. In prezent, un furnizor de solutii software se poate dezvolta si din resurse proprii, avand in vedere cererea in crestere pentru informatizare, oportunitatile tot mai mari oferite de integrarea in Uniunea Europeana si implicit de fonduri structurale disponibile".
Ea nu a oferit detalii despre identitatea firmelor sau fondurilor interesate de achizitie si nici despre un posibil pret de vanzare al RomSoft, insa, utilizand multiplii de 6 si 7 aplicati profitului de 4 mil. euro inregistrat anul trecut, ar rezulta ca firma valoreaza intre 20 si 30 mil. euro.
Compania, care tinteste un profit net de 4,5 mil. euro anul acesta, are in prezent 100 de angajati si se asteapta la o crestere de 30% a numarului de salariati pana la sfarsitul anului.
"Am avut o evolutie destul de echilibrata din punctul de vedere al fluctuatiei de personal. In general preferam sa ne formam propriile resurse si nu sa luam persoane gata formate in piata", a mai spus Ursateanu.
Referitor la decizia Guvernului de a impozita cu 5,5% veniturile programatorilor, ea a spus ca RomSoft nu va fi afectata, deoarece compania a aplicat intern ordonanta initiala care prevedea scutirea de taxe, platind inca de la inceput aceste taxe.
Ursateanu a mai spus ca nu are de gand sa realizeze achizitii pe piata locala, dar ar putea lua in calcul listarea pe piata de capital spre sfarsitul anului viitor sau in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO