Business Hi-Tech

Romsys si Siveco se bat pe portalul Registrului Comertului

18.10.2009, 23:25 103

Romsys, Siveco Romania si doua consortii, formate din NessRomania si Crescendo International, respectiv S&T Bulgaria siBcom Tehnologies, au depus oferte pentru furnizarea de echipamentesi aplicatii software destinate unui portal de servicii online,proiect estimat la 64,6 milioane lei, cu TVA (15 mil. euro).

"Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea denoi servicii publice online, cresterea complexitatii si eficienteiserviciilor publice oferite online de ONRC mediului de afaceri,cetatenilor si administratiei publice, servicii flexibile siorientate catre nevoile specifice ale solicitantilor, prinintermediul unui portal dedicat", se arata in anuntul departicipare publicat de institutie.

La finalizarea proiectului, ONRC va furniza online 34 deservicii, din care 24 vor fi nou-create. De asemenea, portalul ONRCva avea inclusa si o solutie de plata online a serviciilor(e-payment).

In august, ONRC a anuntat ca va realiza pana in 2011 un portalprin care vor putea fi accesate serviciile prestate de institutie,proiect in valoare de 66,6 milioane de lei finantat partial dinfonduri europene. Proiectul se va implementa in perioada iulie 2009- iunie 2011 in Bucuresti si in toate judetele, valoarea totala aacestuia fiind de 66,6 milioane de lei, din care finantareanerambursabila va fi de 21,5 milioane de lei, arata la acea dataONRC.

Echipamentele IT&C si aplicatiile software vor fi livrate lasediul central al ONRC si la sediile oficiilor RegistruluiComertului de pe langa tribunale (42) si sediile birourilorteritoriale.

Contractul prevede, printre altele, achizitia a 195 de servere,44 de sisteme de stocare a datelor, doua sistem de backup,aplicatii software pentru portalul de servicii online, precum siservicii de instalare si de instruire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO