Business Hi-Tech

Romtelecom a făcut un profit de 126 mil. euro la nouă luni, plus 42%

Romtelecom a făcut un profit de 126 mil. euro la nouă luni, plus 42%

Stefanos Theocharopoulos

Autor: Adrian Seceleanu

12.11.2012, 00:07 1100

Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii de pe piaţă, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 125,5 mil. euro, în creştere cu 42,1% faţă de anul precedent, ca rezultat al politicilor de reducere a costurilor implementate de companie, potrivit datelor din raportul financiar al grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

Creşterea profitului ope­ra­­­ţional "reflectă în principal implementarea accelerată a ini­ţiativelor Romtelecom de reducere a costurilor. Costurile operaţionale au scăzut cu 11% în trimestrul al treilea, în ciuda cheltuielilor mai mari cu conţinutul TV, iar cheltuielile cu personalul au fost mai mici cu 10%", conform datelor OTE.

Romtelecom a continuat să piardă clienţi pe telefonia fixă - unde mai are 2,36 de milioane de linii, însă a câştigat abonaţi pe televiziune şi internet. Aproape o jumătate din clienţii de telefonie fixă folosesc acum un alt serviciu al companiei (TV sau net).

Şi Cosmote, al treilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă, controlat de asemenea de grupul OTE, a înregistrat la nouă luni un rezultat EBITDA de 89,2 mil. euro, în creştere cu 27,4% şi venituri de 349,1 mil. euro, în creştere cu 2,1% faţă de anul precedent.

Romtelecom este condusă din iulie 2011 de Stefanos Theocharopoulos, care este şi CEO al Cosmote România din anul 2008.

Creşterea profitului operaţional al Cosmote şi Romtelecom a determinat şi o creştere peste estimări a diviziei europene a gigantului Deutsche Telekom, conform Bloom­berg. Deutsche Telekom este acţionarul majoritar al OTE.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO