Business Hi-Tech

Romtelecom cauta sa creasca pe apeluri internationale

14.04.2008, 20:39 15

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a lansat un abonament cu 50 de minute de convorbiri internationale incluse, la un pret lunar de 9,9 euro, fara TVA, in incercarea de a-si mentine cota pe acest segment de piata.
Minutele internationale incluse in abonament pot fi utilizate, indiferent de zi sau ora, pentru efectuarea de apeluri catre retele de telefonie fixa din statele Uniunii Europene si retelele fixe si mobile din SUA si Canada, se arata intr-un comunicat al operatorului. Noul abonament permite si initierea de apeluri nelimitate catre retelele de telefonie fixa din Romania, in anumite zile si intervale orare.
Cota de piata a Romtelecom pe segmentul apelurilor internationale s-a deteriorat rapid odata cu liberalizarea pietei locale telecom, in anul 2003. Cota Romtelecom pe piata locala a apelurilor internationale ajunsese anul trecut la 42%, fata de 57% in 2006, conform unui raport publicat recent de Comisia Europeana.
Pe langa operatorii de telefonie mobila si de cablu, Romtelecom are de infruntat pe aceasta piata si o concurenta agresiva din partea furnizorilor de servicii de voce prin internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO